Četvrtak je dan rezervisan za gostovanja po kafanama najvećih imena narodne muzike, pa je prvi put na legendarnom mestu nastupio i Halid Muslimović.

Mnogi pjevači su započeli upravo na ovakvim mjestima, da li ima neke nostalgije i koliko je teže pjevati u kafani ili na koncertu, Halid nam je odgovorio:

–Ja volim i jedno i drugo, kafana je jedno a koncert je drugo. Mislim da moje kolege više vole ovakvu intimu muzičku, ali koncert je koncert. Nama fali kafana, dok sam imao probu, rekao sam da je kafana i moja sudbina. Kafana je sudbina svih nas.

Iako kaže da je kafana i njegova sudbina, kada treba da se prisjeti najluđe provedene noći u istoj, tu je već morao dobro da razmisli.

–Pjevao sam u jednoj kafani u Sarajevu, tu su bili Šaban Šaulić, Jašar Ahmedovski i Branka Stanarčić. Imao sam neku tremu kada mi je Šaban rekao da otpjevam svoju pjesmu, ja svoje pjesme znam i dobro ih pjevam, ali imao sam tremu pred Šaulićem. Ja sam je otpjevao kako sam znao i umio, on mi je prišao i čestitao– otkrio nam je Muslimović.

Koliko mu danas nedostaje Šaban i druženje sa njim upravo u kafani, sa sjetom u glasu rekao je:

–Mnogo, i danas se naježim kada se sjetim njega, to je čovjek koji je postavio temelje folka. Ja tako mislim, od muškaraca je Šaban, od žena Zorica Brunclik.

Kao miljenik žena od početka karijere može se reći da su one njegova najvjernija publika.

Upravo zbog toga je bio tema medija jer se pojavila žena koja ga je optužila za razne stvari.

–Ništa mi to ne smeta, ja poznajem sebe. U svakom poslu ima trnja, na svakom putu ima neka rupa ali se preživi– otkrio je folker iz Prijedora.

Siguran je u sebe pa i njegova supruga, pa nas je zanimalo šta je najluđe uradio zbog ljubavi?

-Umio sam da pređem dosta kilometara zbog ljubavi. Biti mlad, voziti brzo i to zbog ljubavi- iskren je Halid.

Šta nam je Halid još otkrio, pogledajte u videu ispod.

Grand