Boračka organizacija grada Prijedora polaganjem vijenaca na spomen obilježje “Za krst časni” obilježila je danas svoju krsnu slavu Mitrovdan.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević čestitao je Mitrovdan svim borcima, posebno onima iz Prijedora.

“Kažu da je Mitrovdan slava kada se završavaju svi planirani radovi u toku godine. Ja sa ponosom mogu da kažem da je Boračka organizacija grada Prijedora sve obaveze koje je planirala u 2022. godini ispoštovala, ispunila obećanje dato skupštini u februaru mjesecu ove godine i sa ponosom ulazimo u 2023. kada ćemo izabrati novo rukovodstvo gradske boračke organizacije za koje vjerujem da će nastaviti kontinuitet rada”, rekao je Predojević.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je da se danas polažu vijenci i pale svijeće u znak sjećanja na sve hrabre junake koji su svoje živote dali za odbranu srpskog naroda i granica Republike Srpske.

“Gradska uprava i Boračka organizacija grada Prijedora imaju zaista odličnu saradnju i tako ćemo nastaviti i u narednim godinama, a rezultat te odlične saradnje jeste da svake godine povećavamo sredstva u budžetu grada za naše borce. Ovo je jedan znak pažnje prema našim borcima za sve ono što su uradili u prethodnom ratu i poruka da ovo ne smijemo i nećemo nikada zaboraviti”, rekao je Javor i pri tom svim borcima Prijedora, kao i Republike Srpske čestitao krsnu slavu.

prijedorgrad.org