Kineska kompanija “SDHS-CSI BH”, koja je koncesionar na projektu izgradnje auto-puta Banjaluka – Prijedor, oštro odbacuje tvrdnje portala “Infoveza” da je u više navrata bila ucjenjivana od ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljka Ćorića u vezi sa izborom nezavisnog nadzora i izvođača radova.

“Oštro odbacujemo ovakve tvrdnje, što možemo potkrijepiti i dokazima, jer sa kompanijama koje su navedene u spornom tekstu trenutno nemamo nikakve ugovore o saradnji, a samim tim predmetne komapnije ne učestvuju u realiziciji projekta izgradnje auto-puta ni na koji način. Izvođenje radova i nadzor nad građenjem povjereni su drugim kompanijama, a što su autori teksta mogli lako i provjeriti”, istaknuto je u saopštenju kompanije “SDHS-CSI BH”.

Ministar Ćorić ucjenjivao kinesku kompaniju koja gradi autoput Banjaluka – Prijedor?!

Iz ove kineske kompanije oštro demantuju i osuđuju navode iz teksta portala “Infoveza”, koji su prenijeli pojedini mediji, da je protiv aktuelnog ministra podnesena i krivična prijava, te audio-zapisi sa sastanaka, kako zvaničnih tako i nezvaničnih, iz kojih se, kako tvrdi ovaj portal, jasno mogu čuti ucjene.

“Ovom tvrdnjom predstavnicima naše kompanije neosnovano se na teret stavlja krivično djelo – neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje. Oštro demantujemo i osuđujemo ovakve i slične navode koji počivaju na pretpostavkama i insinuacijama koje nemaju uporište niti dokaze koji bi im išli u prilog”, ističe se u saopštenju.

Iz kompanije navode da ovakvim postupanjem može biti prouzrokovana nemjerljiva i nenadoknadiva šteta kada je riječ o njihovoj reputaciji.

“Stoga, da bismo odbranili naš ugled, zadržavamo pravo da posegnemo za svim pravnim sredstvima i da podnesemo tužbe protiv aktera koji su bili dio ove priče”, navode u saopštenju.

Napominju da je njihov najveći i jedini interes taj da Republiku Srpsku zajednički razvijaju i unapređuju kroz infrastrukturne projekte.

“Želimo da gradimo i radimo i da otvaramo mogućnosti za nove vidove saradnje. Sa svim institucijama Vlade Republike Srpske imamo izuzetnu saradnju i ne dozvoljavamo da lažne vijesti narušavaju naš dobar odnos”, istaknuto je u saopštenju.

Iz kompanije “SDHS-CSI BH” traže od medija da ubuduće zadrže dozu opreza i provjere istinitost informacija prije iznošenja netačnih navoda u javnost.

“Očekujemo da se što hitnije postupi po ovom demantu i da sporne informacije iz objavljenog teksta budu povučene, te da o preduzetim mjerama budemo obaviješteni putem elektronske pošte”, navedeno je u saopštenju kompanije “SDHS-CSI BH”.

SRNA
Foto – ilustracija