Odbornici Skupštine grada Prijedora imenovali su danas vršioce dužnosti direktora osam ustanova čiji osnivač je lokalna zajednica, kao i vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

Za razliku od prakse u protekle dvije godine, kada su se imenovanja rukovodnih pozicija odnosila na v.d. mandate u trajanju do 90 dana, danas su donesena rješenja o imenovanju do okončanja konkursne procedure.

Sekretar Skupštine grada Željko Škondrić rekao je da su konkursi u pripremi.

V.d. mandati danas su produženi za direktore Centra za socijalni rad, Gradske apoteke, Dječijeg vrtića “Radost”, Sportske dvorane “Mladost”, Pozorišta Prijedor, Galerije “Sreten Stojanović”, Razvojne agencije “Preda” i Turističke organizacije.

Mandat u statusu v.d. produžen je i načelniku Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, koje je jedino odjeljenje za čijeg načelnika nije raspisan konkurs, dok su za preostalih sedam konkursnom procedurom prošle godine izabrani načelnici u punom mandatu.

Odbornik SDS-a Biljana Knežević usprotivila se imenovanju v.d. načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Ranka Kolara s obzirom na to da se rezolucija o pravima boraca, za koju je Skupština grada u maju 2021. godine obavezala ovo odjeljenje da je sačini u roku od 30 dana, još nije našla pred odbornicima.

“Odluka je donesena potpunim konsenzusom i jedinstvom srpskih političkih partija koje participiraju u gradskom parlamentu, a danas imenujemo čovjeka koji ne radi svoj posao”, rekla Kneževićeva.

Kolar je rekao da je rezolucija odavno spremna i da će biti pred odbornicima na narednom zasjedanju.

SRNA