Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv Prijedorčanina čiji su inicijali B.S, koje se tereti da je tri puta počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, objavilo je ovo tužilaštvo.

U optužnici je navedeno da je B.S. 4. januara prošle godine u stanu u kojem živi N.M. donio 270 grama marihuane, spakovao 45 vrećica u namjeri da ih proda po cijeni od 50 KM po vrećici.

On se dalje tereti da je od početka marta do 7. maja prošle godine u više navrata neovlašteno kupovao marihuanu od njemu poznatog lica, te je u više navrata prodavao licima u Prijedoru.

B.S. je licu Š.P. 7. maja prošle godine prodao 5,4 grama marihuane za 100 KM, a mjesec dana kasnije se sastao sa licem S.M. koje mu je dalo 100 KM za drogu, nakon čega su se vozili motorom, a kada su ih zaustavili policijski službenici, lice B.S. je skočio sa motora i sa drogom pobjegao.

U noći između 25. i 26. jula ove godine policijski službenici su ga zetekli da skriva 390 grama marihuane i 457 tableta ekstazija u dvorištu kuće u vlasništvu H.DŽ. u Prijedoru, gdje je doveo lica K.V. i R.M da im proda dio droge.

Optuženi je pobjegao, a tri dana kasnije se predao policiji.

Članom 207 stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana je kazna zatvora od jedne do deset za onoga ko neovlašćeno, radi prodaje, kupuje, drži i prodaje supstance koje su proglašene za opojnu drogu.

SRNA
Foto – ilustracija