Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor nastavio je u ponedjeljak uveče najavljeni obilazak svih mjesnih zajednica sa područja grada i razgovore sa sugrađanima o problemima i aktuelnim pitanjima i mogućnostima kako da se oni prevaziđu i riješe.

Nakon Busnova, gradonačelnik je razgovarao sa mještanima Tomašice, koji kako rekoše nemaju svoju mjesnu zajednicu i riješeni su da ostvare tu ideju kako bi se samostalno obraćali gradskim vlastima i razvijali svoje selo u kojem je 35 godina radio rudnik od kojeg nisu imali velike koristi.

Gradonačelnik Javor je i ovom prilikom istakao da je cilj da se na licu mjesta sa što više ljudi komunicira, da se evidentiraju problemi i usaglase prioriteti u njihovom rješavanju.

“Sve ove aktivnosti su u funkciji pripreme za predstojeće izbore sa savjete mjesnih zajednica koji bi trebali biti održani na proljeće”, rekao je Javor.

On je dodao i da je evidentno da su u svim mjesnim zajednicama pa i ovdje u Tomašici u pitanju infrastrukturni problemi te istakao da je Gradska uprava od početka ove godine do danas asfaltirala skoro 20 kilometara putnih pravaca širom grada.

“Ovdje očekujemo da dobijemo prijedlog šta je to prioritet ako je asfaltiranje u pitanju, a isto tako i ako je u pitanju rasvjeta ili vodosnabdijevanje”, rekao je Javor u obraćanju mještanima Tomašice.

Javor je najavio da je ključna iduća neizborna godina koja će, kako je naglasio , biti puna projekata i investicija i završenih , a ne samo započetih, razvojnih projekata.

“Cilj nam je da svi mještani iz svih pa i ove mjesne zajednice osjete dobru saradnju sa Gradskom upravom što nam je vrlo važno da se razumijemo, da poštujemo prioritete koje odrede sami građani i da tako radimo zajedno na njihovom rješavanju”, poručio je Javor.

Mještani su u očekivanju gradonačelnika pozdravili ovu ideju o razgovoru sa građanima na terenu te da je dobro da se razmijene mišljenja i ide korak po korak naprijed.

“Ovo je selo udaljeno od centra grada dvadesetak kilometara, ima puno neriješenih pitanja, ali ima sedamdesetak domaćinstava, ima dosta djece tako da nam je svima u interesu da zajedno radimo, da sačuvamo naša ognjišta i mlade zadržimo na rodnoj grudi”, poruka je mještana Tomašice.

prijedorgrad.org