Omarska: Drina Zvornik 3:0

Rastoka ‘32, Jaćimović ‘59, Banović ‘81

Sudija: Šestić Nemanja (Banjaluka) Gledalaca: 700

Žuti kartoni: Sušić (Drina)

Omarska: Jokić 7, Ratković M 7, Zdjelar 7 (Romanić Darko -), Rastoka 7,5, Panić 7 (Nišević D -), Grahovac 7, Anđić 7, Stojnić 7, Šunić 7, Jaćimović 7,5, Banović 7,5 (Jokić Marko -). Trener: Zlatko Jelisavac.

Drina: Ružić 6, Knežević 5,5, Erić 5,5 (Tvrdišić -), Blagojević – (Šarčević 5,5), Mazić 5,5, Alić 5,5 (Marković 5,5), Sušić 5,5 (Marić -), Vasić 6, Milošević 5,5, Ćulum 6, Stanišić 5,. Trener: Jevtić Miodrag.

Omarska je u svim segmentima igre nadigrala goste iz Zvornika i sasvim zasluženo ubjedljivo slavila sa 3-0, te po prvi put ove sezone izašla iz zone ispadanja. Po danas prikazanoj igri Omarska ima dosta razloga za optimizam i može se nadati dobrim rezultatima do zimske pauze.

Trener Jelisavac je u potpunosti pročitao igru gostiju, idealno postavio igru, a igrači Omarske su sve to proveli na terenu.

Od prve minute, Omarska je krenula maksimalno ofanzivno, lepršavo i stvarala je zaista mnogo prilika pred golom Drine. Izdvojićemo samo najbolje prilike. Već u petom minutu Šunić je sam pred golom gostiju, ali šutira tik pored lijeve stative.

Dva minuta kasnije Anđić Vladan sjajno šutira glavom, ali Ružić još bolje brani. U osmom minutu još jedna opasan napad Omarske, Jaćimović ulazi u šesnaesterac ali neprecizno centrira. U petnaestom minutu nova dobra akcija Omarske, lopta dolazi do usamljenog Panića, ali njegov udarac blokira odbrana gostiju.

Omarska je nastavila sa napadima, ali i sa promašajima. Posebno se izdvaja situacija u 30.minutu. Golman Ružić je zaustavio šut Jaćimovića sa dva metra i dokazao da je jedan od najboljih golmana lige. Ipak u 32.minutu nije bilo spasa, Grahovac je idealno uposlio Rastoku, koji izlazi sam pred Ružića i preciznim udarcem postiže gol za vođstvo Omarske od 1-0.

Tako je prvo poluvrijeme završeno sa minimalnim vođstvom Omarske, a realno Omarska je trebala voditi sa bar tri gola razlike.

U drugom poluvremenu viđena je malo drugačija utakmica. Drina se otvorila, a Omarska je pokušavala doći do drugog gola. Realno, Omarska je i dalje bila mnogo opasnija, a Drina nije uspjevala ozbiljnije ugroziti gol Omarske. Već u 48. minutu opasan napad Omarske, ali Panić se u završnici spetljao i prilika je otišla u nepovrat. Ipak, u 59.minutu sjajna akcija. Šunić je odlično proigrao Anđića na desnom boku, koji idealno upošljava Jaćimovića, a Jaćimović sa peterca trese mrežu Drine i na neki način rješava ovu utakmicu.

Do kraja utakmice Omarska dosta mirno održavala stečeno vođstvo, a u 81.minutu nakon jednog kornera najviši u skoku je Banović Luka koji glavom postiže prvenac u dresu Omarske i tako kruniše još jednu sjajnu partiju za plavi tim.

Do kraja su gosti imali dvije prilike, ali nisu uspjeli postići počasni gol i ostalo je 3-0 za Omarsku.

Napokon jedna ubjedljiva pobjeda razigrane Omarske na opšte zadovoljstvo mnogobrojne publike.

U sledećem kolu Omarska gostuje kod ekipe Željezničara u Banjaluci, a Drina dočekuje Kozaru.

Fk Omarska