Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da su u Aerodromskom naselju u toku radovi na asfaltiranju deset ulica, vrijedni 270.000 KM, a koje u cjelosti finansira Vlada Republike Srpske.

“U toku ove i krajem prošle godine mi smo pokrenuli realizaciju infrastrukturnih problema u ovom dijelu našeg grada i do sada smo uz ovih deset ulica asfaltirali ukupno 35 i ostaće nam još tri-četiri ulice, pa da u potpunosti stavimo tačku na asfaltiranje kada je u pitanju ovaj dio našeg grada”, rekao je Javor novinarima prilikom obilaska radova.

On je naglasio da se nastavlja raditi intenzitetom kojim se radilo tokom čitave godine i da nakon Aerodromskog naselja slijede Nova Orlovača, Vrbice i Topolik.

“Kada završimo te mjesne zajednice, prelazimo u nove i radićemo dok nam god vremenski uslovi dozvoljavaju i, naravno, čim počne sezona iduće godine, otpočećemo sa završetkom planiranih poslova”, pojasnio je Javor.

On je istakao da će kroz desetak dana biti potpisan ugovor sa odabranim izvođečem rekonstrukcije Ulice mitropolita Petra Zimonjića u naselju Pećani, te da je danas pušten tender za izgradnju sobraćajnice u Busnovima za koju su Vlada Srpske i Šumsko gazdinstvo Prijedor obezbijedili po 300.000 KM, a grad Prijedor 50.000 KM.

Mještanin Aerodromskog naselja Nikola Marić rekao je da je asfaltiranje ulica veoma važno stanovnicima ovog dijela grada.

“Mi prije dvije godina nismo imali asfalta, par ulica je samo bilo asfaltirano, a u proteklom periodu od dvije godine asfaltirano je preko 30 ulica”, naveo je Marić.

On je dodao da će se završetkom ove aktivnosti ostati još tri ili četiri ulice da se asfaltiraju, ukupne dužine do 350 metara.

“Bilo je prašine, blata, nezgodno je bilo za djecu. Sada možete proći kroz naselje samo da vidite kolika je dragost djece u naselju gdje su ulice asfaltirane”, poručio je Marić.

prijedorgrad.org