Zbog prevelike opterećenosti regionalnog puta u Ulici Kralja Aleksandra sinoć je nastala rupa i saobraćaj je u ovom dijelu grada u potpunosti obustavljen.

Nadležne službe rade na sanaciji, ali se ne zna kada će posao biti završen.

Do pojave rupe došlo je zbog prevelike opterećenosti kamiona koji prevoze ugalj iz Kamegrada do mjesta pored pruge odakle se željeznicom prevozi dalje za Srbiju.

Ovu ulicu i rad prijedorskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” danas je obišao Dragoslav Kabić, načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove koji je novinarima izjavio da će, prema prvim procjenama, sanacija nastale štete Grad Prijedor će koštati između 10 i 15 hiljada maraka.

“Došlo je do eskalacije problema na koji sam upozoravao već neko vrijeme,a uzroci ovog problema je transport uglja kroz grad ovom regionalnom saobraćajnicom i svim lokalnim putevima.Preopterećenje vozila i kamiona doveli su do ovog problema”, naglasio je Kabić.

On je dodao da je nedavno održan sastanak sa Policijskom upravom Prijedor i da je kontrolnim vaganjem ustanovljeno da je samo jedan od kamiona bio preopterećen sa 18 tona viška prevoznog materijala.

“Ja ovaj put upućujem apel svim inspekcijskim organima da preduzmu mjere kontrole transporta uglja iz Kamengrada kroz grad Prijedor. Lokalna zajednica nema nikakve koristi od toga i mi smo tražili način da uvedemo komunalnu taksu da bismo sanirali saobraćajnice poslije ovog transporta , a da ne pričamo o komunalnoj infrastrukturi koja je ovdje stara preko 60 godina”, dodao je on.

Kabić je istakao da svako preopterećenje djeluje da tu infrastrukturi destruktivno.

“Danas upućujemo apel, a u skorije vrijeme ćemo preduzeti i radikalnije mjere ako se ovaj problem ne riješi i ovo je velika šteta za grad Prijedor. Nismo protiv eksploatacije , ali moramo ovo uvesti u normalne tokove i tražimo od inspekcijskih organa da uvedu redu u ovu eksploataciju”, rekao je Kabić.

On je dodao da trenutno situacija zahtijeva zaobilaznicu i kamioni prolaze gradskim saobraćajnicama koje će , takođe biti devastirane.

“Doći ćemo u situaciju da te štete na gradskim ulicama i putevima nećemo moći sanirati iz lokalnog budžeta”, istakao je Kabić.

prijedorgrad.org