Predsjednik Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo, Darko Babalj pozvao je predstavnike vlasti u Srpskoj da javno objasne kako je moguće da su prilikom ponovnog brojanja na 750 biračkih mjesta, nepravilnosti uočene na 630.

On kaže da je to pitanje na koje vlast treba da odgovori, a ne “da raznim dezinformacijama i teorijama zavjere plaše građane Republike Srpske”.

– Mi iz SDS ih uporno pozivamo da kažu otkud tolike nepravilnosti koje su uočene prilikom ponovnog brojanja glasova za predsjednika Republike Srpske. Oni nemaju odgovor zato što su svjesni i znaju da je neregularnosti bilo i to se može čuti i u izjavama njihovih funkcionera. Vidimo i da su iz nekih gradskih izbornih komisija najavili podnošenje ostavki i postavlja se pitanje zašto bi to radili ako su radili u skladu sa zakonom – pita Babalj.

On je na današnjoj konferenciji za medije istakao da je veliki broj neregularnosti uočen i u Prijedoru, gdje su od 110 prebrojanih biračkih mjesta one zabilježene na 80.

– Na biračkom mjestu 057 po prvim preliminarnim rezultatima za predsjednika Srpske, Jelena Trivić je imala nula glasova, a nakon ponovnog brojanja ona ima 88 glasova. Na biračkom mjestu 023A Milorad Dodik je imao 43 glasa, a nakon ponovnog brojanja svega 23 glasa. Na biračkom mjestu 058 imate više listova na kojima se glasalo nego izašlih ljudi…- navodi Babalj.

On dodaje da je čudno i to što nedostaju dva paketa sa vrećama i glasačkim materijalom iz Prijedora, koji jednostavno nisu ni obrađeni.

Babalj je poručio da će SDS nastaviti da argumentovano iznosi dokaze o izbornoj krađi koja se desila i da će istrajati u namjeri da odgovorni za to budu sankcionisani.

– To radimo činjenicama i argumentima i bitno je da građani znaju da ni na jedno pitanje koje smo postavili CIК i vlastima u Srpskoj nismo dobili odgovor. Naše podatke niko nije pokušao da pobije zato što se ne bavimo insinuacijama, tračevima raznih analitičara i baraba iz režima, nego se bavimo argumentima i činjenicama- istakao je Babalj.

Član Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo, Darko Berjan poručio je da će SDS nastaviti da u kontinuitetu objavljuje nepravilnosti uočene prilikom izbora.

– Pozivamo sve funkcionere SNSD da, ako imaju činjenice kojim bi demantovali SDS, da to učine. Umjesto da to čine oni sa drugim stvarima nastoje skrenuti pažnju sa neregularnosti koje su se desile na izborima – rekao je Berjan.

srpskainfo.com