kup rs-rudar prijedor-tekstilac-izvjestaj 1„Rudar-Prijedor“ je u revanš-utakmici polufinala Kupa Republike Srpske ovjerio svoje treće finale pobjedom protiv drugoligaša „Tekstilca“ od 2:1, pošto je i u prvom susretu u Derventi slavio sa 2:0.

Izabranici trenera Darka Nestorovića su, ne zapinjući previše, lako odradili posao, jer su mislima već okrenuti ka suboti i važnom meču sa „Travnikom“ kojeg moraju da savladaju, ukoliko žele opstanak u Premijer ligi BiH.

Ipak, ono što daje nadu za optimizam je činjenica da su zeleno-crni, poslije skoro pola godine, trijumfovali kod kuće, s obzirom da su, takođe sa 2:1, na prijedorskom Gradskom stadionu porazili ekipu „Viteza“ u borbi za bodove još 30. oktobra prošle godine.

Posebno ohrabruje i što je postignutim golom pred domaćom publikom debitovao Pedro Beda Noguera.

Brazilac se lako kretao, napadao defanzivce protivnika, a u 9. minuti nakon centarušta Mirka Tice sa desne strane, rutinski utrčao na prvu stativu i sa peterca pogodio mrežu za 1:0.

Ubrzo je Beda još jednom pokušao, ali je na mjestu bio Aleksandar Budeša, golman gostiju, koji su prvi put zaprijetili u 15. minuti.

Željko Simić se „ušunjao“ u šesnaesterac rivala, ali je poslije njegovog udarca glavom lopta otišla tik kraj lijeve stative Dalibora Kozića.

U 27. minuti kapiten ‘“rudara sa Sane“ Vedran Kantar centrira sa desne strave na drugu stativu, a Beda uklizavajući nije uspio da „matira“ Budešu.

kup rs-rudar prijedor-tekstilac-izvjestaj 2Samo četiri minuta kasnije najzapaženiji pojedinac u redovima tima Mitra Lukića, Igor Susaković odlučio se na šut sa oko 20 metara, lopta je išla snažno i na putu ka golu okrznula Milovana Aćića, da bi završila u desnom donjem uglu Prijedorčana za 1:1.

Do odlaska na odmor vrijedi pomenuti detalj iz 43. minuta. Najbolji akter ovog duela Dragoslav Stakić tukao je sa oko 30 metara, Budeša već uhvaćenu loptu ispustio, ali je ona umjesto u mreži pogodila stativu i vratila mu se u naručje.

Zaslužili su Prijedorčani da, poslije pokušaja 1995. godine protiv banjalučkog „Borca“ i 2006. u megdanu sa „Slavijom“ iz Istočnog Sarajeva, ponovo pokušaju da osvoje dragocjeni trofej sa boljim iz drugog polufinala, današnjeg odmjeravanja snaga u Bijeljini između „Radnika“ i „Sutjeske“ iz Foče (u prvom meču Semberci slavili sa 3:1), vidjela se želja za time i u nastavku utakmice.

Odmah na početku nastavka Kantar je sa desne strane bio u situaciji da donese prednost, ali nije našao put lopti u mrežu.

U 51.minutu Aćić je glavom gađao desni ugao, a sa same gol-linije pokretljivi Dušan Marić je izbacio loptu u polje, ali taj detalj kao da je bio najava gola dva minuta kasnije.

Kantar je izveo „skraćeni korner“ sa lijeve strane, a Stakić u svom stilu glavom pogodio za 2:1, ispostaviće se na kraju, konačan rezultat.

Tek što je ušao u igru Slobodan Milanović je u 64. minuti umakao svojim čuvarima i iskosa sa lijeve strane sa oko 15 metara pokušao da lobuje Budešu, koji krajnjim naporom brani.

Ni Dervenćani nisu posustajali. Pokušao je u 83. minuti Predrag Šešelj gotovo sa iste pozicije, ali po zemlji, međutim ,Kozić se nije dao nadmudriti.

Rudar-Prijedor: Tekstilac 2:1(1:1)

Gradski stadion Prijedor
Gledalaca – 200
Sudija – Dragan Mejakič (Banjaluka) 7,5
Strijelci: Beda u 9. i Stakić u 55. za Rudar-Prijedor, a Susaković u 31.minuti za Tekstilac
Žuti kartoni: Jovičić, Tica (Rudar-Prijedor)

RUDAR PRIJEDOR:
Kozić 7, Tica 6,5, Jovičić 6,5, Aćić 6,5, Stakić 7, Pejić 6, Mirković 6,5, Rastoka 6 (od 68. Miloš -), Raičević 6, Kantar 6,5 (od 62. Milanović -), Beda 7 (od 55. Vidić 6)

TEKSTILAC:
Budeša 6,5, Marić 7, Popadić 6,5, Vejnović 6,5, Jolović 6,5, Gojić 6, Simić 6,5 (od 78. Popović -), Đukić 6 (od 69. Bosić -), Duspara 6 (od 59. Rastović 6), Susaković 7, Šešelj 6

Igrač utakmice: Dragoslav Stakić

N. Đerić