Omarska: Radnik 1:1

Strijelci: Anđić ‘71 – Došlo ‘41
Sudija: Simić Milan (Banjaluka)
Gledalaca:500
Žuti kartoni: Panić, Grahovac, Anđić, Lajić, Šunić (Omarska) Došlo. Gavrić (Radnik)

Omarska:
Jokić 7, Stojnić 6,5, Banović 6,5, Romanić Bojan 6,5, Anđić 7, Grahovac 6,5, Lajić 6,5, Romanić Darko 5,5 (Gavranović 6,5), Šunić 6,5 (Jovičić -), Jaćimović 6,5, Panić 6,5 (Krecelj -)
Trener: Zlatko Jelisavac

Radnik:
Lakić 7, Maletić 6,5 (Odžaklić -), Živković 6,5, Jokić 6,5, Došlo 7, Vasić 6,5, Srećković 6,5, Maksimović 6,5 (Kovačević -), Kasalović 6,5, Burazor 6,5, Gavrić 6 (Manojlović -)

Omarska i Radnik su nakon jedne prave tvrde prvenstvene utakmice podjelili bodove. Na kraju je rezultat bio 1-1, rekli bismo zasluženo po svemu viđenom na terenu. Gosti su pogodili prečku i stativu, a Omarske ja promašila penal i imala sjajnu šansu u finišu utakmice.

Oko 500 glelaaca, vidjelo je veoma siromašno prvo poluvrijeme , tj. prvih 4o minuta, a potom pravu buru u poslednjih 5 minuta. Faktički bez ijednog ozbiljnijeg pokušaja na obe strane u prvih četrdesetak minuta.

U 39. minuti stativa spašava domaće, pogodio je Maletić. Što nije uradio Maletić, jeste Dragan Došlo u 41. minuti utakmice. Dejan Živković je na desnoj strani dugao vagao Anđića, konačno ga slomio, a onda odigrao u sredinu, odakle napadač Semberaca šalje loptu u mrežu.

U 45. minuti domaći imaju priliku da izjednače. Oboren je u kaznenom prostoru Panić, ali Nikola Lakić brani udarac Darka Romanića sa jedanaest metara. Plašili smo se da će to djelovati poražavajuće na ekipu Omarske, ali domaći su ipak uspjeli zaboraviti promašeni penal i odigrati veoma dobro drugo poluvrijeme.

Prvi šut u okvir gola domaći imaju u 47. minuti, slab je to bio pokušaj Šunića. Na drugoj strani, prečka spašava domaće. Došlo je šutirao iz slobodnog udarca, a okvir gola Mladena Jokića je saveznik Omarske.

Do izjednačenja Omarska dolazi u 70. minuti. Panić je izveo slobodan udarac, a iako se u prvi mah činilo da je Anđić poslao loptu iza leđa Lakića, u zapisniku utakmice stoji da je to uradio Nenad Srećković pogodivši sopstvenu mrežu. Ipak, mi taj gol pripisujemo Anđiću. Mogla je Omarska čak i do potpunog preokreta na kraju. Sjajnu šansu je imao Lukas Gavranović, ali je Nikola Lakić odličnom intervencijom spasio Radnika. Lukas je sjajno šutirao volejem sa desetak metara, ali je Lakić još bolje odbranio.

Nije Omarska uspjela pobjediti i umaći sa dna tabele, ali raduje da je ovo već treća utakmica bez poraza, pa sa mnogo optimizma putuje sledećeg vikenda na gostovanje u Prnjavor, kod ekipe Ljubića. Sa druge strane Radnik dočekuje Kozaru iz Gradiške.

Fk Omarska