Lideri SDS i PDP, Mirko Šarović i Branislav Borenović, u pratnji Jelene Trivić, kandidata za predsjednika Republike Srpske, predali su Centralnoj izbornoj komisiji BiH zahtjev za ponovno brojanje i poništavanje izbora za nivo Predsjednika Srpske.

Branislav Borenović, predsjednik PDP kaže da se moraju prebrojati ponovo glasovi za predsjednika Republike Srpske jer su uočene brojne nelogiičnosti i nepravilnosti i, kako kaže, mora se utvrditi šta se zapravo nalazi u biračkim kutijama.

– Obuhvatili smo 65.000 glasova koji su kontaminirani koji su po nama zloupotrebljeni i kojima se prekraja izborna volja građana. Vjerovatno se radi i više od 65.000 glasova. Ustanovili smo da je 35.000 glasova nevažećih za predsjednika Srpske. Nevjerovatna je razlika od 20.000 glasova u korist jednog kandidata u Doboju, Prijedoru, Zvorniku što je u sporotnosti sa onim prvim rezultatima koje smo dobijali i da su 10.000 dobili nepoznati kandidati – kazao je Borenović.

Kandidatkinja PDP za predsjednicu Republike Srpske Jelena Trivić kaže da je proces brojanja na brojnim mjestima bio ravan “ratnom stanju” i da će se boriti do kraja, kako objašnjava, za istinu šta se zapravo desilo.

– Vidjeli ste jedan snimak na kojem upadaju batinaši koji nasrću na posmatrača koji se nije povukao. Koliko je bilo onih koji su se povukli. Pazite, tu je bilo žena – pita se Trivić, piše N1.

Predsjednik SDS Mirko Šarović naveo je da “upiru prste” ka svim nivoima za glasanje i postavljaju pitanje za sve nivoe vlasti i da je “Grad Doboj primjer mafijaške organizacije”.

srpskainfo.com/rtvbn.com