Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti protiv D.T. iz ovog grada koji je prijetio poslodavcu svoje supruge, objavilo je ovo tužilaštvo.

U optužnici je navedeno da je D.T. 25. jula povišenim tonom u trgovačkoj radnji u Prijedoru od zaposlene radnice R.D. tražio ženu Z.T. da njegovoj supruzi isplati 1.500 KM za probni rad.

Istog dana Z.T. je prijetnje prijavila Policijskoj upravi Prijedor, a 4. avgusta, nakon obavljenog informativnog razgovora u policiji na okolnosti te prijave, D.T. je ponovo otišao u radnju kod Z.T. i prijetio joj zbog prijave, navodeći da “neće biti svjesna šta će se događati” i da on obračunava za svaki naredni mjesec 1.000 KM koje će mu dati.

D.T. je, potom, na “Fejsbuku” objavio prijetnje upućene Z.T, koje je ona prijavila policiji, a njemu je određen pritvor.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je novčana ili kazna zatvora do dvije do 10 godina za onoga ko ozbiljnom prijetnjom ugrozi sigurnost nekog lica.

SRNA
Foto – ilustracija