rudar prijedor-sloboda-juniori (1)Juniori Rudar-Prijedora predvođeni Vujkovićem i Mikićem deklasirali su vršnjake iz Slobode Novi Grad rezultatom 5:1 u 15. kolu Omladinske lige BiH-grupa Zapad.

Na taj način mladi Prijedorčani su „preboljeli“ nezaslužen poraz u prošlom kolu od lidera Jedinstva iz Bihaća.

Mrežu gostiju „načeo“ je Stefan Mikić u 8. minuti kada je najbolje reagovao na odbijenu loptu golmana Selimovića nakon šuta Srdića.

Potom je na scenu stupio Veljko Vujković koji je u 21. i 22. minuti bio priseban i iskoristio greške gostujuće odbrane da povisi rezultat na 3:0.

Većim dijelom prvog poluvremena igralo se pred golom Slobode, a Vujković je kompletirao het-trik u 40. minuti što je bio i rezultat nakon prvih 45 minuta.

U nastavku meča domaći trener Marjanović izvršio je nekoliko izmjena pa je malo opao tempo igre.

Svoj drugi pogodak na meču u 69. minuti postigao je Mikić da bi Beronja tri minute kasnije postigao počasni pogodak za goste, a do kraja meča nije bilo golova.

U narednom kolu juniori Rudar-Prijedora gostuju kod Krajine u Cazinu.

Juniori
Rudar-Prijedor: Sloboda Novi Grad 5:1 (4:0)

Stadion u Ljubiji
Gledalaca: 50
Sudija: Zoran Grbić (Prijedor)
Strijelci: Mikić u 8. i 69., Vujković u 21., 22. i 40. za Rudar-Prijedor, Beronja u 72. minuti za Slobodu

Rudar-Prijedor
Inđić, Palić, Kovljen (Stojić), Granatić (Anđelić), Trkulja (Subašić), Srdić, Mikić, Mandić (Vukadinović), Milinković, Zolak (Muhić), Vujković
Trener-Srđan Marjanović

Sloboda
Selimović, Rajilić (Dubajić), Novaković, Drljača, Beronja, Babić, Plavulj, Šumić, Vuruna, Predojević, Ljubišić
Trener-Drago Ivančević

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
rudar prijedor-sloboda-juniori (2) rudar prijedor-sloboda-juniori (3) rudar prijedor-sloboda-juniori (4) rudar prijedor-sloboda-juniori (5) rudar prijedor-sloboda-juniori (6) rudar prijedor-sloboda-juniori (7) rudar prijedor-sloboda-juniori (8) rudar prijedor-sloboda-juniori (9) rudar prijedor-sloboda-juniori (10) rudar prijedor-sloboda-juniori (11) rudar prijedor-sloboda-juniori (12) rudar prijedor-sloboda-juniori (13)