Dobrodošlica za brucoše danas je upriličena i na Rudarskom fakultetu u Prijedoru. Na studijski program rudarstvo, ove godine i jedini smjer u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi upisano je 15 studenata.

Svoj indeks danas je preuzeo i Nikola Kukić iz Stanara. “Tačnije, rodom sam iz Tvrtkovaca, a u blizini imamo elektranu i rudnik, zato sam se i odlučio za Rudarski fakultet, jer vjerujem da ću se nakon školovanja, moći zaposliti u mom rodnom mjestu. Mislim da je ovo dobra prilika, ako želimo da ostanemo u Republici Srpskoj”, rekao je Kukić.

Brojem upisanih studenata na Rudarskom fakultetu su zadovoljni. Nadaju da će naredne upisne godine zainteresovanost za rudarstvo biti veća. “Možemo reći da je ovo realan broj, shodno opštoj situaciji, te da je to nešto što omogućava dalji rad Rudarskog fakulteta u Prijedoru”, istakao je Vladimir Malbašić, dekan Rudarskog fakulteta u Prijedoru.

Podrška studentima Rudarskog fakulteta ove godine stiže od Vlade Republike Srpske i Grada Prijedora. Brucoši su od prve godine na budžetu, a zahvaljujući subvencijama Grada Prijedora, studenti koji su iz drugih gradova, smještaj u Hotelu “Prijedor” plaćaće svega 60 KM mjesečno.

Uspješan početak nove akademske godine studentima Rudarskog fakulteta poželio je i Žarko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Prijedora.

kozarski.com