Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da nema ništa nezakonito u zamjeni nekretnina u vlasništvu grada i da je sve urađeno u skladu sa zakonom i strukom.

Javor je naveo da je odluku o zamjeni donijela Skupština grada koja je jedina ovlaštena da raspolaže gradskom imovinom, da je usvojena jednoglasno, da je sudski vještak procijenio vrijednost, a Pravobranilaštvo dalo saglasnost.

Prijava protiv vlasti u Prijedoru zbog malverzacija – FOTO

On je ocijenio da je krivična prijava koju je podnio predsjednik PDP-a Branislav Borenović pokušaj dobijanja političkih poena dva dana prije izbora, te najavio da će ga prijaviti za lažno prijavljivanje krivičnog djela.

“Ja ću danas sa /zamjenikom gradonačelnika Žarkom/ Kovačevićem predati svu relevantnu dokumentaciju koja je ovjerena u tužilaštvo”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru i pozvao nadležne organe da u što kraćem roku pregledaju ovaj predmet i da utvrde da li je bilo nezakonitih radnji.

Zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević rekao je da svako ima pravo da podnosi krivične prijave i da tužilaštvo treba da radi svoj posao, ali da je zlonamjerno raditi to tri dana prije izbora.

“I ja sam podnosio krivične prijave, ali prošle godine. Podnosiću opet krivične prijave, ali poslije izbora”, dodao je Kovačević.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor predao krivičnu prijavu protiv vrha gradske vlasti u Prijedoru i drugih odgovornih lica zbog, kako je rekao, malverzacija sa gradskim građevinskim zemljištem.

“Istu parcelu su prvo povezanoj privatnoj firmi dali za 200 kvadrata u centru grada, da bi svega nekoliko mjeseci kasnije tu istu parcelu od iste firme ponovo zamijenili, ali ovaj put za preko 1.300 kvadrata najatraktivnijeg građevinskog zemljišta u Prijedoru. Na kraju tog posla privatna firma je od početnih 200 dobila preko 1.300 kvadrata, a oni su manipulacijom gradskom imovinom oštetili Prijedor za najmanje milion KM”, rekao je Borenović novinarima u Prijedoru.

SRNA