Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je danas prijem za generalnog sekretara Crvenog krsta Republike Srpske Snježanu Kovač koja u našem gradu boravi kao gost Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor.

Povod njenog boravka u našem gradu je održavanje svečane akademije Koordinacionog odbora Crvenog krsta Republike Srpske za regiju Prijedor povodom 30 godina postojanja i rada ove republičke organizacije.

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost što je Crveni krst tokom ovIh godina postala organizacija na koju se lokalna zajednica , svi njeni građani i sve njene institucije mogu osloniti. Posebno se ta zahvalnost odnosi na volontere koji svaki povjereni zadatak i humanitarnu aktivnost obavljaju na izuzetno human i , prije svega , ljudski odnos prema zaduženjima.

“Posebno bih se zahvalio vašim volonterima kada je u pitanju bila aktivnost vezana za vakcinaciju i period intenzivnije aktivnosti u suzbijanju širenja virusa korona, a ta pomenuta profesionalnost i ljudski i human odnos u takvoj neizvjesnosti i strahu i za vlastito zdravlje je nešto čemu se i kao bivši rukovodilac Doma zdravlja i kao čovjek neizmjerno divim”, izjavio je Javor.

On je dodao i da je gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor tokom ovih 30 godina potvrdila da je to organizacija na koju se možemo osloniti i da je veliko zadovoljstvo sarađivati i u dobrim i u lošim vremenima sa njihovim pripadnicima.

U nadi da će biti više ovih lijepih trenutaka, a manje loših vremena kao što su pandemije, poplave, zemljotresi u kojima računamo na pripadnike organizacije Crvenog krsta, gradonačelnik im je čestitao ovaj vrijedan jubilej.

Svečana akademija u Pozorištu Prijedor zakazana je za 18,00 časova, a pored prikazivanja dokumentarnog filma o radu Crvenog krsta za pomenuti period biće dodijeljena jubilarna i redovna priznanja Crvenog krsta Republike Srpske. Jedno od pomenutih priznanja biće večeras uručeno i gradonačelniku Prijedora i Gradskoj upravi Prijedor.

prijedorgrad.org