Majka četvoro djece Nada Predojević iz Gradine kod Prijedora rekla je Srni da će podrška Vlade Republike Srpske od 750 KM mjesečno biti korisna za njenu porodicu dok se djeca školuju.

Nada se bavi poljoprivredom. Ima kravu, ovce, svinje i kokoši, te baštu, voće i žito. Proizvodi za potrebe svog domaćinstva, a višak prodaje.

“Imam ja stalne mušterije i oni meni dolaze, ali ja nikad ne mogu planirati prihod jer ne znam kad će kome šta zatrebati. Drugo je to, a drugo je ovo, kad je nešto siguran prihod i kad znate da ćete svaki mjesec dobiti novac”, govori Nada.

Suprug Draženko zaposlen je u “Željeznicama Republike Srpske”, a dvoje od četvoro djece se školuje. Jelena ima 29 godina, Dajana 27, Kristina 17, a Draško 15.

“Samo da imam da završe školu, a onda… Bože pomozi”, rekla je Nada, koja kaže da, iako nije djecu rađala da ih država hrani, puno znači ako ima podrške.

Ona je danas došla do grada da se raspita na koji način da se prijavi i šta je od papira potrebno za podršku Vlade Srpske od 750 KM mjesečno višečlanim porodicama “četiri plus” u kojima je jedan roditelj nezaposlen.

Vlada Srpske donijela je odluku o isplati finansijske podrške od 750 KM mjesečno za nezaposlene roditelje iz višečlanih porodica sve dok je jedno od djece maloljetno, a pravo na podršku ostvaruje se ako je nezaposlen jedan od roditelja, bilo otac ili majka.

SRNA