Ervin Blažević iz Kozarca kod Prijedora, otac četvoro djece, rekao je da će porodicama sa četvoro i više djece u kojima je jedan roditelj bez posla dobro doći mjesečna pomoć od 750 KM jer znači sigurno primanje.

“Dobro će nam doći za život, za kućni budžet, jer imamo troje koje školujemo, od kojih dvoje van Prijedora”, rekao je Blažević Srni.

Ervin i Edita imaju Emanulaha /23/, Šejmu /21/, Esmu /16/ i Eminu /13/. Najmlađe dijete pohađa osnovnu školu Kozarcu, druga tinejdžerka sportski odsjek Pete gimnazije u Sarajevu, a najstarija kćerka pedagošku akademiju u Sarajevu.

Blažević priča da je supruga zaposlena u “Austronetu”, a da on radi povremene i privremene poslove, da nema stalno zaposlenje i da ova najavljena podrška najviše znači za sigurnost.

“Vjerujem da ima i porodica koje su u socijalno težoj situaciji, ali, vjerujte, svima će dobro doći. To najviše znači da se može živjeti relaksiranije, s manje brige i neizvjesnosti, kad se zna za neki siguran prihod”, istakao je Blažević.

Blaževići imaju i Ponosnu karticu, te da i na taj način koristi benefite pronatalitetne politike u Republici Srspkoj jer su tako rasteretili kućni budžet, što im je, kaže Ervin, olakšalo život.

Vlada Srpske donijela je odluku o isplati finansijske podrške od 750 KM za nezaposlene roditelje iz višečlanih porodica sve dok je jedno od djece maloljetno, a pravo na podršku ostvaruje se ako je nezaposlen jedan od roditelja, bilo otac ili majka.

SRNA