Oko 60 učenika iz svih generacija nekadašnje prijedorske učiteljske škole ”Radmilo Stefanović” okupilo se na zajedničkom druženju u prostorijama Ugostiteljsko-ekonomske škole. Među njima Dušan Tubin i Nevenka Jurišić koji kažu da im ovi susreti mnogo znače, jer se prisjećaju najljepšeg i najbezbrižnijeg životnog perioda. Iz Organizacionog odbora ističu da je ovo drugi put kako se okupljaju. Nadaju se da će njihova druženja prerasti u tradiciju.

“Nadam se uz podršku našeg gradonačelnika da će ovo preći u tradiciju, jer školstvo je stub društva, a za Prijedor je velika stvar što je postojala jedna takva učiteljska škola”, istakla je Brankica Ješić Davidović, član Organizacionog odbora i učenik nekadašnje učiteljske škole, genracija 1968.

Iz Ugostiteljsko-ekonomske škole izrazili su zadovoljstvo što su ugostili učenike nekadašnje učiteljske škole.

“Ja se nadam da će se to realizovati i dugi niz godina u budućnosti. Mi smo uvijek raspoloženi da dočekamo sve naše učenike, a naročito ove koji su među prvima završili ovu školu’”, rekla je Dražena Mršić, direktor Ugostiteljsko-ekonomske škole Prijedor

Učiteljska škola “Radmilo Stefanović” u Prijedoru postojala je od 1960. do 1972. godine. Pohađalo ju je oko 1.000 učenika.

kozarski.com