Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Prijedor u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ održali su danas edukativno predavanje za djecu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Prijedoru na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka u saobraćaju i poštovanja osnovnih saobraćajnih pravila i propisa.

Cilj edukativnih predavanja jeste da se najmlađi učenici na jednostavan način, prilagođen njihovom uzrastu, pouče o osnovnim saobraćajnim pravilima i propisima kao i o opasnostima koje prijete pješacima koji učestvuju u saobraćaju.

Predavanjima i praktičnom dijelu kojim su objašnjena pravila prelaska kolovoza na obilježenom pješačkom prelazu danas je prisustvovalo oko 65 učenika.

Edukativna predavanja realizuju se u svim osnovnim školama na području operativne nadležnosti Policijske uprave Prijedor i imaju za cilj da se najmlađi učesnici u saobraćaju koji po prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju na putu do škole i od škole do kuće pravovremeno pouče o pravilima ponašanja u saobraćaju kako bi se izbjegli bezbjednosni rizici i neželjene posljedice.

Policijska uprava Prijedor će i u narednom periodu nastaviti sa realizacijom navedenih aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti o potrebi opreznog i pravilnog učešća u saobraćaju, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju sabraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da prilikom kretanja u blizini škola posebnu pažnju obrate na pješake i naše najmlađe učesnike u saobraćaju.

PU Prijedor