dobri ujkica„DOBRI UJKICA“ – UK „Vuk Karadžić“ Beograd
ALAN EJKBORN
Režija: Stefan Sablić

Uloge:
Nebojša Ljubišić- Val
Tamara Dragičević – Saša
Tanja Pjevac – Klo
Jelisaveta Seka Sablić – Šarmein
Mladen Andrejević –Ešli

Preveo: Stefan Sablić

Scenograf: Darko Nedeljković
Kostimograf: Zora Popović
Organizator: Olgica Stošić
Majstor tona: Petar Kalinić
Majstor svetla: Milomir Đuver
Inspicijent: Duško Ašković
Garderober: Marta Narančić
Rekviziter : Milena Maslarević
Šminker : Milica Mandoparić

Gospodin Val, koga svi zovu ujka Val (tumači ga Nebojša Ljubišić), najverovatnije čovek iz dubokog podzemlja, već u poodmaklim godinama zaljubljuje se u veoma mladu devojku sa sela, Sašu (igra je mlada Tamara Dragičević). Ona ga očarava svojom spontanošću, šarmom, čednošću pa i lepotom. Pokušava da izbriše svoju prošlost i pređe u svet poštenja, časnosti i plemenitosti ali ona se menja…

Slavni britanski dramatičar Alan Ejkborn ovu je crnu komediju napisao 2003. godine. Ova „savremena moralna alegorija“, kako su je okarakterisali britanski pozorišni kritičari, govori o prevari i pretvaranju, o sukobu naivnosti ruralne i iskvarenosti gradske sredine i o svojevrsnom gubitku ličnog identiteta. Istovremeno, ovaj je komad prožet specifičnim britanskim humorom koji se ogleda i u vrhunskim sporednim likovima koje će u srpskoj verziji drame tumačiti Tanja Pjevac kao Sašina polusestra Klo, Seka Sablić kao dizajnerka enterijera sumnjive prošlosti Šarmejn i Mladen Andrejević kao bivši policajac Ešli.

„U ovoj drami sam prepoznao priču i likove koji čine našu stvarnost, sve nam je blisko, prepoznatljivo i „normalno“. Ovo je priča o devojci koja bira put kojim se sve lako dobija: posao, skupe stvari, dobra zabava. To je svet u koji ona veruje. Samo treba da bude ljubazna, da se druži, da pripada ponekom bogatom starcu. Devojka sa sela, veoma brzo, u velikom gradu pronalazi svoga „ujkicu“ ali i ujkica, koji je deo podzemlja, pronalazi nju sa namerom da je regrutuje u svoj biznis. Međutim priča se odvija neočekivano…”, kaže reditelj predstave, Stefan Sablić.

Cijena ulaznice u pretprodaji 10 KM, a na dan predstave 12 KM.