Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da se uređenje eksterijera između i oko boračkih zgrada i na uređenju pristupnog puta ovim zgradama odvija predviđenom dinamikom, da će sve biti završeno u predviđenim rokovima, da se danas polaže asfalt i da će radovi biti završeni sutra.

“Ove zgrade su izgrađene još davne 2010. godine. U 132 stana živi oko 400 stanara. Žao mi je iskreno što ovaj problem ovim divnim ljudima nije ranije riješen. Tada su odlučivali neki drugi ljudi koji su imali neke druge projekte. Kada smo preuzeli vlast, mi smo prepoznali problematiku ovih ljudi, ovih stanara. Odlučili smo svakako se da ovo bude jedan od prioriteta”, rekao je Javor.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora Dragoslav Kabić rekao je da je vrijednost radova 420.000 KM i da ih u cjelosti finansira budžet grada.

“Mi nastavljamo dalje s projektima. Već sutra se završava tender za izbor izvođača za revitalizaciju i rekonstrukciju ulice Mitropolita Petra Zimonjića vrijednosti milion i tristo hiljada maraka. Dalje, nakon završetka ova dva projekta, idemo u realizaciju zajedno s kompanijom `Mital` rekonstrukcije pećanskog parka i dalje nastavljamo s projektima koje smo obećali građanima Prijedora”, dodao je Kabić.

Rukovodilac “Elektrodistribucije” Prijedor Dalibor Pavić rekao je da je na osnovu inicijative gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora i uz podršku direktora “Elektrokrajine” Banjaluka Dragana Čavića riješen dugogodišnji problem stanovnika ovog naselja, budući da su stanovi useljeni, a da je plaćena priključna taksa za električnu energiju.

On je dodao da je grad Prijedor obezbijedio 57.000 KM za te svrhe i da ovi stanari ne moraju plaćati taksu.

prijedorgrad.org