Svečanom akademijom koja je sinoć održana u Prijedoru Tenis klub / TK/” Dr Mladen Stojanović” obilježio je 90 godina postojanja i rada.

Predsjednik Kluba Goran Nović izjavio je da je ovo vrlo rijedak i značajan jubilej koji je ujedno jubilej i kluba i ovog grada.

“Čini mi se da nema baš mnogo klubova čast i zadovoljstvo da slave ovakve jubileje, ali mi smo odlučili da to podijelimo sa našim sugrađanima i da ovo bude prilika da se zahvalimo gradu Prijedoru , kompanijama koje nas pomažu i članovima koji doprinose da ime našeg kluba bude poznato u teniskom svijetu”, rekao je Nović.

Među onima kojima je uručena prigodna zahvalnica za podršku u radu kluba je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je čestitao rukovodstvu i članovima kluba ovaj veliki jubilej.

“Ovo je veliki i značajan datum za tenis, naš grad i Republiku Srpsku. Ovdje nije u pitanju samo tenis, ovdje se radi o ljudima koji su živjeli za sport koji vole, a ujedno promovisali naš grad”, istakao je Javor.

On je dodao da grad Prijedor podržava svoj teniski klub i ima odličnu saradnju sa njegovim rukovodstvom koje je posvećeno opstanku bijelog sporta u Prijedoru.

“Želim da istaknem da je naša lokalna zajednica kao nikad prije posvećena sportu, vrijedno smo radili i imamo dosta sportskih događaja što je naš cilj, budući da je Prijedor uvijek bio grad sporta”, rekao je Javor.

Pored gradonačelnika, a povodom ovog jubileja priznanja su dodijeljena i predsjednici Republike Srpske, svim predsjednicima kluba u posljednje dvije decenije, brojnim privrednicima koji su tokom godina podržavali ovaj klub i istaknutim igračima koji su postizali dobre rezultate.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović koji je prisustvovao ovoj svečanoj akademiji čestitao je klubu , kako je rekao, nevjerovatan i izuzetan jubilej.

“Kada se pogleda unazad , riječima kojima bih opisao proteklih 90 godina su entuzijazam , upornost i nevjerovatna ljubav prema tenisu i na tome čestitam svim ljudima koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju kluba”, rekao je Milinović.

On je dodao da je to nešto najljepše što ovaj grad ima.

“A svi mi koji volimo tenis znamo da je to lekcija odgovornosti za sve nas, za našu djecu i susret sa realnošću baš ovakva kakva jeste i naša je obaveza i odgovornost da našoj djeci obezbijedimo najbolje uslove da se bave tenisom i uopšte sportom”, poručio je Milinović.

On je TK “Dr Mladen Stojanović” povodom ovog jubileja uručio Srebrni grb Teniskog saveza Republike Srpske koji je prvi takav koji je uručen jednom klubu u Republici Srpskoj,

Obilježavanje jubileja nastavlja se tradicionalnim međunarodnim revijalnim “Bijelim turnirom” koji će se sa početkom u 10,00 časova održati na teniskim terenima kluba.

Pokrovitelj obilježavanja ovog jubileja je grad Prijedor i predsjednik Republike Srpske.

prijedorgrad.org