golub-izložbaSportsko-eko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“ iz Prijedora organizuje od petka do nedjelje (03.04.-05.04.2015. godine) revijalnu izložbu pod nazivom „Moj Ljubimac“ u prostorijama Mjesne zajednice „Urije“ u istoimenom prijedorskom naselju.

Svečano otvorenje izložbe je u petak (03.04.2015. godine) u 11:00 časova, a izložba će tog dana biti otvorena do 21:00 sati kao i u subotu, dok će u nedjelju trajati do 13:00 časova.

U subotu (04.04.2015. godine) u 12:00 časova će se održati dodjela zahvalnica svim učesnicima, djeci koja donesu svog kućnog ljubimca (ptice, kuniće, ribice, kornjače, hrčke, zamorce i druge sitne životinje)

Prijave za učešće na izložbi “Moj ljubimac“ mogu se obaviti kod sekretara društva Branka Stojanovića putem broja telefona 065/349-342.

Posljednjeg dana izložbe, u nedjelju 05.04.2015. godine održaće se i berza sitnih životinja ispred prostorija MZ „Urije“.

-Osim izlagačkog karaktera, izložba je i namijenjena za edukaciju djece i svih ostalih koji žele da se bave sa uzgojem budućih ljubimaca. Na izložbi ćete moći vidjeti rasne vrste peradi, golubova, kunića i ostalih životinja. Njihove prelijepe oblike, šarolikost boja perja i način na koji oni žive – rekao je Mladen Goronjić, predsjednik Sportsko-eko društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Golub“ iz Prijedora.

On je pozvao Prijedorčane da u što većem broju posjete ovu zanimljivu izložbu i saznaju nešto novo o uzgoju i zaštiti sitnih životinja i same prirode.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić i SDUZSŽ „Golub“ Prijedor