Za opšte izbore u BiH, koji će biti održani 2. oktorba, u Prijedoru pravo glasa ima 85.581 građanin, rekao je Srni predsjednik Gradske izborne komisije Prijedor Željko Škondrić.

“Ovo je ukupan broj u zaključenom biračkom spisku, a on će se smanjiti kada se odbiju lica koja će se prijaviti da glasaju putem pošte”, naveo je Škondrić.

Za opšte izbore registrovana su 63 politička subjekta za Prijedor, a glasaće se na 129 redovnih biračkih mjesta, jednom za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, jednom za glasanje u odsustvu i uz tri mobilna tima.

“Još nije poznato da li će raditi i četvrti mobilni tim, takozvani kovid tim”, dodao je Škondrić.

Prema njegovim riječima, imenovana su 1.264 lica za rad u biračkim odborima čija će obuka početi sredinom septembra, do kada se očekuju priručnici i dalja uputstva iz Centralne izborne komisije BiH, dok su članovi lokalnih izbornih komisija već završili obuku, odnosno upoznavanje sa novinama.

Centar za birački spisak nije više u zgradi Policijske uprave Prijedor, već je premješten u zgradu Filijale Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, a broj telefona je ostao isti – 052 216 406, kao i radno vrijeme za rad sa strankama od 9.00 do 13.00 časova.

SRNA
Foto – ilustracija