Vlast je počela da otima i zadnji zalogaj iz usta građana, jadno i žalosno šta je narod Srpske dočekao! Više nema sumnje da bahata nenarodna vlast, rasprodajući i otuđujući sve prirodne resurse, nastoji da građani Srpske što prije napuste svoja ognjišta.

Nakon što je, zbog velikog pritiska građana RS, zaustavljena dokapitalizacije RŽR Ljubija, i tako im propao posao dobar za špekulante i razno-razne tajkune, nenarodna vlast je postala nervozna pred predstojeće izbore, pa je počela demonstrirati svoju silu prema vrijednim privrednicima i građanima Republike Srpske, pogotovo prema njenim stvaraocima.

Početak radova na izgradnji auto-puta Banja Luka – Prijedor je, očigledno, ključni izborni adut u rukama vladajuće koalicije. Prvo svečano otvaranje radova je bilo pred lokalne izbore 2020., drugi put – pred vanredne izbore za gradonačelnika Prijedora i upravo danas – po treći put. I sve bi to bilo dio političkog i predizbornog folklora, nažalost uobičajenog za naše uslove, da bahata vlast nije uništila 190 dunuma soje za stočnu ishranu, koja je trebalo da se bere za dvadeset dana, a sve da bi predsjednik SNSD Dodik otvorio radove na auto-putu kod Prijedora! Može li gore, neodgovornije i bahatije! Pri tom, poljoprivredni proizvođač – vlasnik poljoprivrednog dobra, stvaralac RS, čije ime namjerno ne spominjem zbog odmazde vlasti, ima uredan ugovor o zakupu zemlje, potpisan s gradom Prijedorom 15. maja ove godine, koji važi do iduće godine. Podsjećam, SNSD je vlast u gradu Prijedoru.

Šta sad da uradi uzorni poljoprivrednik koji ima oko 170 grla stoke, od toga 70 krava muzara, čime da prehrani svoju stoku? Pri tom, vrijednost uništene soje je oko 150.000 KM. Zar će auto-put Prijedor-Banja Luka biti završen za 20 dana, zar se nije moglo sačekati tih 20 dana da se soja obere, zar se nije moglo mjesto početka pripremnih radova pomjeriti, da se sačuva stočna hrana i ne uništi ovaj vrijedni poljoprivrednik. Da li će, i ko, da plati ovom privredniku stočnu hranu, tim prije što je prekršen važeći ugovor o zakupu? Vjerovatno niko, niti to aktuelnu vlast zanima. Bitno je da se po treći put svečano otvore pripremni radovi na izgradnji auto-puta, bez obzira što se Vlada Srpske o tom pitanju ništa i ne pita.

Dokle će građani Prijedora i prijedorske regije trpjeti ovakvu bahatost aktuelne vlasti? Krajnje je vrijeme da izađemo i pokažemo da se ovako više ne može.

Dr Duško Ivić
Nosilac liste DNS u Izbornoj jedinici 301 za NS RS

DNS – Treći put za Srpsku

***Sponzorisana objava***