U Osnovnim školama ”Desanka Maksimović” i ”Petar Kočić” danas je uz prigodan program organizovana dobrodošlica za najmlađe učenike.

Dobrodošlicu prvačićima poželjeli su i predstavnici Gradske uprave koji su im uručili prigodne poklon pakete. U Osnovnu školu ”Desanka Maksimović” ove godine u prvi razred upisana su 73 učenika. Iz ove obrazovne ustanove ističu da učenici na njihovu podršku uvijek mogu računati.

”Mi se svake godine trudimo da njima u čast priredimo prijem i da im početak školovanja ostaje u trajnom sjećanju. Želim srećan polazak u školu učenicima naše škole kao i svim učenicima sa područja našeg grada”, istakao je Zdravko Budimir, direktor OŠ ”Desanka Maksimović” Prijedor.

U Osnovnu školu ”Petar Kočić” u prve razrede upisana su 144 učeniika, što je u odnosu na prošlu godinu znatno bolje.

”Spremili smo im priredbu dobrodošlice. Imamo pet čistih odjeljenja u školi ”Petar Kočić” i dva prva razreda imamo na terenu u Orlovcima i u Puharskoj”, navela je Gorana Bosančić, direktor OŠ ”Petar Kočić” Prijedor.

Đake prvake danas su pozdravili i predstavnici Gradske uprave.

”U ime gradonačelnika grada Prijedora i u svoje lično ime čestitam početak školske godine đacima prvacima. Grad Prijedor je i ove godine pripremio poklon paketiće u ime gradonačelnika grada Prijedora za sve naše đake prvake”, rekla je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora.

Na području grada Prijedora u prvi razred upisana su 523 učenika.

kozarski.com