Nepoznati provalnici specijalnim alatom isjekli su staklo na kancelariji benzinske pumpe “Slavuljica petrol” u Gornjoj Omarskoj te ušli unutra, obili sef i ukrali oko 11.800 KM te četiri puna kartona cigareta, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Kako su nam rekli u ovom preduzeću, ukupna šteta je procijenjena na oko 24.000 KM.

“Odnijeli su skoro 200 šteka cigareta, a kako bi prikrili tragove, pokupili su i opremu video-nadzora. Pretpostavljamo da su to uradili profesionalci, jer su staklo isjekli specijalnim alatom za sječenje. Čak su i taj komad stakla odnijeli sa sobom” kazali su “Glasu Srpske” u firmi “Slavuljica petrol” te dodali da je ovo prvi put da je ova pumpa na meti pljačkaša.

Dodali su da pretpostavljaju da je u pljački učestvovalo više osoba i da su lopovi najvjerovatnije koristili neko kombi vozilo.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da je krađa počinjena u noći između 28. i 29. avgusta.

“Utvrđeno je da je nepoznati izvršilac ili više njih, ukrao više od 11.700 KM i određenu količinu cigareta. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i slučaj je okarakterisan kao teška krađa. Policijski službenici preduzimaju mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela” rekli su u PU Prijedor.

Benzinske pumpe u Srpskoj često su na meti pljačkaša, a prema podacima MUP-a prošle godine ih je opljačkano pet.

Sličan slučaj zabilježen je početkom maja ove godine, kada su lopovi iz benzinske pumpe “SAS” u Priboju kod Lopara pokupili pola miliona KM.

Lopovi su provalili u kancelarije direktora pumpe te iz ladice pokupili novac. Zbog ove teške krađe uhapšen je Danko Renovića (48), a traga se za njegovim saučesnicima.

Ove godine zabilježeno je nekoliko oružanih pljački, a jedna od njih desila se 10. avgusta na benzinskoj pumpi “Gasprom” u banjalučkoj ulici Krajiških brigada.

Tada je maskirani raz-bojnik prijeteći pištoljem od radnika oteo novac.

KAZNE
Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske počinioce teške krađe novca i cigareta iz benzinske pumpe “Slavuljica petrol” čekaju višegodišnje kazne.

Zakon za tešku krađu, čija je vrijednost veća od 10.000 KM predviđa kaznu od dvije do 10 godina zatvora.

Glas Srpske