U okviru pojačanih aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju policijski službenici Policijske uprave Prijedor sinoć su na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka u mjestu Svale organizovali kontrolu saobraćaja po principu lijevka.

Kontrolisani su svi vozači iz oba putna pravca.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Prijedor Dragoja Crnogorac izjavio je da je akcenat ove kontrole bio na provjeri prisustva alkohola kod vozača.

-Cilj ove akcije je da se što više zaustavi i kontroliše vozača i utvrdi upravljanje pod uticajem alkohola i da se vozači kod kojih se utvrdi prisustvo alkohola isključe iz saobraćaja sa ciljem da se spriječe saobraćajne nezgode sa najtežim posljedicama-objasnio je Crnogorac.

On je dodao da se ovim kontrolama, osim prisustva alkohola sankcionišu i svi ostali uočeni prekršaji.

– Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju provode se od 23. avgusta do 31. avgusta u sklopu preventivne akcije „#101 život“ koja ima za cilj da poboljša stanje bezbjednosti saobraćaja na putevima na području Policijske uprave Prijedor s obzirom da smo u prethodnom periodu imali blago pogoršanje stanja bezbjednosti. Na području grada Prijedora imali smo dvije saobrćajne nezgode sa poginulim osobama-rekao je Crnogorac.

Crnogorac je izjavio da su najčešći prekršaji oni koji direktno ili indirektno učestvuju na saobraćjne nezgode.

-To su alkohol, nepropisna brzina kretanja, nekorištenje bezbjednosnog pojasa, upotreba mobilnog telefona za vrijeme vožnje, nekorištenje zaštitne kacige kod vozača motocikala i mopeda-naveo je Crnogorac.

On je apelovao na učenike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise i na taj način zaštite svoj i život ostalih učesnika u saobraćaju.

kozarski.com
Foto – PU Prijedor