U Ljetnoj bašti večeras je održano „Veče domaće kuhinje“ u organizaciji Aktiva žena socijaldemokrata Gradskog odbora Prijedor.

Ova treća manifestacija po redu okupila je 32 Mjesna odbor žena SNSD koji su na svojim štandovima izložili tradicionalna srpska jela.

Ovu manifestaciju i ove godine posjetio je lider SNSD Milorad Dodik.

– Ovo je dokaz jednog pregalaštva, jednog okupljanja, jedne sabornosti, njegovanja tradicije koja očigledno JE pod napadom savremenog trenutka i vremena koje dolazi i neophodno ju je očuvati. To je dio našeg identiteta i daje određenu snagu i zato je važno biti na ovakvim manifestacijama i podržati prije svega naše vrijedne aktivistkinje, sve žene koje ovdje upravo rade na tome da se afirmiše čuvanje od zaborava, od naleta modernizacije – rekao je Dodik.

Dodao je da će uvijek rado dolaziti na ovu manifestaciju.

Predsjednica Aktiva žena Gradskog odbora SNSD Prijedor Dubravka Rađenović istakla je da je ponosna na članice ove partije u gradu na Sani.

– One su uvijek spremne da odgovore na zadatak kada treba da nas okupe i da pokažu našu snagu i stabilnost i uvijek su ovdje kada treba da se radi na očuvanju naše tradicije, gastro kulture i svega onoga što mi jesmo, naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – izjavila je Rađenović.

srpskainfo.com