nadvoznjak-nastavljeni radovi (1)Nastavljeni su radovi na izgradnji nadvožnjaka preko željezničke pruge i magistralnog puta Prijedor-Novi Grad koji povezuju gradska naselja Pećani i Donja Puharska.

Ovaj nadvožnjak, čija je gradnja počela u martu prošle godine, je infrastrukturni projekat koji je potreban Prijedoru i njegovim stanovnicima.

Završetkom nadvožnjaka i pristupnih saobraćajnica, grad će dobiti još jedan ulaz/izlaz kojim će značajno biti rasterećen prijedorski podvožnjak.

Vrijednost radova na izgradnji nadvožnjaka i saobraćajnica koje su u njegovom sklopu iznosi 3.7 miliona KM, potvrdio je Aleksandar Jeftić, šef Odsjeka za saobraćaj i parkinge Gradske uprave Prijedor.

nadvoznjak-nastavljeni radovi (2)-Neophodno je riješiti sve imovinske odnose i pribaviti svu projektnu dokumentaciju a procijenjena vrijednost tog dijela projekta je oko 1.3 miliona KM – rekao je Jeftić.

On je istakao da bi nadvožnjak trebao biti gotov do kraja mjeseca maja, za šta su sredstva obezbijeđena, a potom slijedi izgradnja pristupnih saobraćajnica i prateći radovi.

-Nadamo se da će svi radovi biti završeni do kraja ove godine čime će Prijedor dobiti još jedan ulaz/izlaz iz grada i time će se rasteretiti saobraćajne gužve u centru i na kružnim tokovima – rekao je Jeftić.

Investitor radova je Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ Banja Luka dok je izvođač radova preduzeće AD „Prijedorputevi“ Prijedor.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
nadvoznjak-nastavljeni radovi (3) nadvoznjak-nastavljeni radovi (4) nadvoznjak-nastavljeni radovi (5) nadvoznjak-nastavljeni radovi (6) nadvoznjak-nastavljeni radovi (7) nadvoznjak-nastavljeni radovi (8) nadvoznjak-nastavljeni radovi (9)