U prijedorske srednje škole u novu školsku godinu ulaze 564 nova učenika. Najveću zainteresovanost tokom upisa učenici su pokazali za stručne škole. U Gimnaziju ”Sveti Sava’“ ove godine upisan je čak 71 učenik, što je u odnosu na prethodne znatno bolje. Zbog ograničenog broja odjeljenja, četiri po školama, u Ugostiteljsko-ekonomsku školu upisano je 96 učenika, što je manje u odnosu na prošlu godinu kada su upisivali pet odjeljenja.

I u Poljoprivredno-prehrambenu školu upisano je 96 učenika, a isti broj je i u Mašinskoj i Elektrotehničkoj školi. Ispred Aktiva direktora srednjih škola navode da u novu školsku godinu sve škole ulaze sa dovoljnim brojem učenika. Broj upisanih učenika približan je broju onih koji su završili Osnovnu školu.

”Sve srednje škole imale su plan za upisne kvote po 96 učenika. Dakle radi se o 564 učenika što je približno broju onih učenika koji su završili Osnovne škole,a to je 568. Nakon niza godina sve srednje škole ostvarile su planirani broj upisanih učenika”, istakao je Aleksandar Milješić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola

Đaci u školske klupe sjedaju 1.septembra kada i zvanično počinje nova školska godina.

kozarski.com