Fudbaleri Rudar-Prijedora u drugom kolu Prve fudbalske lige u subotu od 17.30 časova ugostiće povratnika u elitu Srpske, Laktaše.

Pred duel dva bivša premijerligaša favorit su “rudari”, koji su u prošloj sezoni ispali iz najjačeg ranga takmičenja, a novu su otvorili visokim porazom na gostovanju ko­d Krupe (0:4).

– Start sigurno nije bio onakav kakav smo očekivali, ali je ekipa doživjela ogromne promjene u odnosu na onu iz prošle sezone. Na premijeri smo bili oslabljeni neigranjem Nemanje Pekije, Danila Marmata i Mohameda Kamara Keite, ali će sada oni biti u ekipi i sigurno će biti mnogo lakše da se izabere dobitna kombinacija. Ni u jednom trenutku ne smijemo potcijeniti Laktaše, ali smo, bez obzira na sve, veliki favoriti – rekao je trener Rudar Prijedora Zoran Bujić.

Laktaši, koji su iz Premijer lige ispali prije 12 sezona poslije nekoliko godina među drugoligašima, sada su ponovo u eliti Srpske, a na startu su na svom terenu remizirali sa Željezničar Sport timom (1:1).

– Očekivali smo pobjedu u prvom kolu. Međutim, to nas nije demoralisalo, već sada idemo u Prijedor da velikom favoritu pokušamo pomrsiti račune. Sigurno nam neće biti nimalo lako, ali pokušaćemo sve da se vratimo neporaženi – naglasio je strateg Laktaša Miljan Bajić.

Glas Srpske