Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević danas je organizovao prijem za najbolje učenike srednjih škola koji uskoro svoje školovanje nastavljaju na nekoj od visokoškolskih ustanova.

Kovačević je ovu priliku iskoristio da im i lično čestita na postignutom uspjehu u školi i poželio sreće na fakultetu.

“Oni su, i to nije floskula, stvarno nešto najbolje što grad Prijedor ima i ono što mi, kao Gradska uprava, moramo da uradimo je da napravimo preduslove da se oni, kada završe fakultet, vrate u svoj grad Prijedor i da onda svi zajedno napravimo od ovog grada jedno malo čudo”, izajvio je Kovaečvić novinarima nakon prijema.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Aleksandar Milješić zahvalio se Gradskoj upravi zato što je napravila iskorak i prepoznala situaciju da ponovo pozove talantovane, nadarene odnosno najbolje učenike.

“Smatram da treba da njegujemo i podržavamo talentovanu djecu i da fokus bude na njima”, rekao je Milješić.

Učenica Srednjoškolskog centra Ena Mijić kazala je da je tokom školovanja bilo naporno, ali da je uspjela ostvariti sve i da planira nastavak školovanja na studijama farmacije u Beogradu.

Gimnazijalac Danilo Vukota rekao je da nije bilo teško da , uz dobru organizaciju, postigne dobar uspjeh u školovanju koje će nastaviti na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

“Ovaj nam današnji prijem znači dosta, da vidimo da nas Grad prepoznaje, da smo mi primijećeni i da uopšte Grad vreduje ljude koji daju sve od sebe u onome što rade”, rekao je Vukota.

prijedorgrad.org