radionica reciklaza papiraGrupa “Mladi za pomirenje” nastavlja sa svojim aktivnostima.

Povodom obiježavanja “Dana planete Zemlje” danas (utorak, 22. april 2014.) će se od 13.00 časova u prostorijama Centra za mlade “KVART” održati radionica reciklaže papira.

Prisutni učesnici će se kroz radionice edukovati o pravilnom postupanju s otpadom, te kako da na koristan i kreativan način mogu iskoristiti papirni otpad, odnosno kako da od starog papira naprave novi, koji i ne izgleda baš kao onaj iz trgovine, ali je baš zbog toga poseban!

Ukoliko to vremenski uslovi dozvole, planirano je da se u toku sedmice zasade sadnice drveća na određenim lokacijama, kako bi se i na ovaj način doprinijelo boljoj životnoj sredini.

Dan planete Zemlje u čitavom se svijetu obilježava 22. aprila. Tradicija obilježavanja ovog datuma potiče još iz 1970. godine, a 1990. godine ovaj datum postao je međunarodnim danom.

Cilj obilježavanja ovog dana je da se ukaže na ugroženost prirode i na čovjekov nemar u odnosu prema njoj, te na opasnost koja prijeti životu na Zemlji.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na radionici, pokažete svoju ekološku osviještenost i na kreativan način pozdravite našu Planetu!

Grupa “Mladi za pomirenje”