Policijski službenici Policijske uprave Prijedor na osnovu operativnih saznanja o posjedovanju i prodaji opojne droge od strane lica S.B. iz Prijedora, preduzeli su niz aktivnosti usmjerenih na redukciju ulične prodaje narkotičkih sredstava i dana 26.07.2022. godine u ulici Vojvode Stepe Stepanovića u Prijedoru, u dvorištu napuštenog stambenog objekta pronašli pvc vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 462 grama i pvc kutiju u kojoj se nalazilo 455 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na tablete ekstazija.

Na licu mjesta lišena su slobode dva lica iz Prijedora, nad kojima je izvršena kriminalistička obrada, a u toku je rad na pronalasku osumnjičenog S.B. iz Prijedora.

Istog dana uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva i po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru izvršen je pretres u objektu kuće na adresi stanovanja osumnjičenog lica.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor nastavljaju rad na pronalasku osumnjičenog S.B. zbog počinjenog krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv kojeg će, nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

PU Prijedor