prvenstvo rs kik boks (1)Na otvorenom prvenstvu Republike Srpske u kik boksu, održanom u Prijedoru, Mladen Tomaš, član domaćina ovog takmičenja, Kluba borilačkih sportova „Rudar“, osvojio je titulu profesionalnog prvaka Srpske u diciplini lou-kik u kategoriji do 71 kilogram, pošto je nokautom u prvoj rundi (od predviđene tri po tri minuta) savladao Đorđa Drobnjaka iz Kluba borilačkih sportova „Kobra“ iz Istočnog Sarajeva.

-Poslije više od 50 mečeva u amaterskom ringu, ovo mi je najveći domet tokom karijere koja traje šest godina. Vjerujem da je ovo tek početak mog dokazivanja u profesionalnom kik boksu i da će biti još velikih borbi i na međunarodnoj sceni – rekao je Tomaš, koji će 21. juna napuniti tek 19 godina.

Epitet najboljeg kadeta na ovom šampionatu ponio je Marko Prgonjić (KBK „Gard“ Prnjavor) trijumfom u kik-lajtu do 63 kilograma, najuspješniji junior bio je Dejan Dragojević (KBK „Velež“, Nevesinje) u lou kiku do 74 kg, dok je među seniorima neprikosnoven bio Sandro Poletan (KBK „Kruna“, Laktaši), takođe u lou kiku, pošto mu se nije ni pojavio rival na megdanu u finalnoj borbi do 81 kilogram.

prvenstvo rs kik boks (2)-Ovo je četvrti put zaredom kako je Prijedor bio domaćin otvorenog prvenstva RS. Program su upotpunile i borbe u karate, te demonstracija aikida, što je upotpunilo, vjerujem povoljan utisak kod ljubitelja borilačkih vješina – rekao je trener Marijan Pilipović, ispred KBS „Rudar“, organizatora ove sportske manifestacije u saradnji sa Kik boks savezom Republike Srpske.

Takmičenje je u svim uzrasnim konkurencijama u disciplinama: kik-lajt, K1, lou-kik, semi-kontakt i lajt-kontakt, u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani okupilo oko 100 učesnika iz 20-ak klubova. Glavni sudija bio je međunarodni arbitar Neđo Bratić iz Nevesinja.

-S obzirom da je prvenstvo već postalo tradicionalno, očekujemo da će iz godine u godinu biti sve više boraca. Sve je proteklo u najboljem redu, uz fer i korektno suđenje, i, što je najvažnije, bez ozbiljnih povreda – naglasila je Dijana Poletan iz Laktaša, generalni sekretar Kik boks saveza RS.

Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
prvenstvo rs kik boks (3) prvenstvo rs kik boks (4) prvenstvo rs kik boks (5) prvenstvo rs kik boks (6) prvenstvo rs kik boks (7)