prijedor-zrinjski-izvjestaj (1)Novi, 13. ovosezonski, trijumf na svom terenu ostvarili su rukometaši Prijedora u prvenstvu Premijer lige BiH, pošto su, kao što su i najavljivali, savladali ekipu Zrinjskog sa 37:26(16:13).

Poslije početnog „egala“ do 10. minuta (4:4) izabranici trenera Bojana Unčanina su se zahvaljujući raspoloženom desnom krilu Jovici Radakoviću „odlijepili“ na tri gola razlike (7:4, 13.minuta) i taj višak su zadržali i do odmora, iako su, kada su se Mostarci „vratili“ i bili ravnopravni do 22. minuta (10:10) za samo tri minuta „vezali“ četiri uzastopna pogotka za 14:10.

U nastavku domaći su potpuno kotrolisali igru i rezultat. Iako je bio dobro čuvan Dejan Unčanin je ispunio svoju golgetersku normu, a srednji bek Goran Daničić, uz dobru odbranu, progravao saigrače u napadu, priliku su dobili i mladići sa manjom minutažom do sada i znalački su je iskoristili.

Kod gostiju ni veoma dobri golman Petar Anđelić nije mogao spriječiti Prijedorčane da stignu do najveće prednosti od 12 golova (37:25), da bi tačku na ovaj meč, kada je iz sedmerca savladao Gojka Topića, postavio najefikasniji igrač na terenu Vedran Delić.

-Pomalo olako smo ušli u utakmicu i nismo na ozbiljan način shvatili protivnika. Poslije izjednačenog prvog poluvremena, u nastavku smo „pritegnuli“ odbranu, znali smo da će Mostarci pasti psihički i fizički. To smo iskoristili i opravdali ulogu favorita – rekao je Goran Daničić.

prijedor-zrinjski-izvjestaj (3)Prijedor-Zrinjski 37:26(16:13)

Prijedor
Sportska dvorana „Mladost“
Gledalaca: 250
Sudije: Eldar Hurić (Goražde) i Goran Smajlović (Sarajevo)
Sedmerci: Prijedor 7(6), Zrinjski 4(4)
Isključenja: Prijedor 10 minuta, Zrinjski 6 minuta

PRIJEDOR:
Beširević, Bojić, Unčanin 8, Miljuš 1, Vejnović 1, Popović 2, Škrga 4, Mirković 1, Kaurin 4, Daničić 5, Selimbegović, Topić-2 odbrane, Janković, Čutura-11 odbrana, Blagojević 3, Radaković 8
Trener: Bojan Unčanin

ZRINJSKI:
Šakota, Miletić 2, Šoljić 1, Perić 1, Doko 1, Delić 13, Bošnjak 4, Anđelić-13 odbrana + 1 sedmerac, Sarajlić 4, Puljić-1 odbrana, Bošković
Trener: Goran Soldo

Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
prijedor-zrinjski-izvjestaj (4) prijedor-zrinjski-izvjestaj (5) prijedor-zrinjski-izvjestaj (2) prijedor-zrinjski-izvjestaj (6) prijedor-zrinjski-izvjestaj (7) prijedor-zrinjski-izvjestaj (8) prijedor-zrinjski-izvjestaj (9) prijedor-zrinjski-izvjestaj (10)