Predsjednik prijedorskog Gradskog odbora SNSD-a i narodni poslanik Dragoslav Kabić izjavio je da nisu tačne tvrdnje potpredsjednika DNS-a i narodnog poslanika Duška Ivića u kojima je naveo da je asfaltiranje puta Banjaluka-Prijedor uticalo na turističku sezonu i privredne aktivnosti u gradu na Sani i okolnoj regiji.

– To su jeftine političke priče koje pokušavaju u ovom periodu pred izbore da se plasiraju među narod. Svako kada krene putem Banjaluka-Prijedor može da vidi kako sada izgleda ta saobraćajnica, a sjećamo se kako je izgledala prije samo nekoliko mjeseci – rekao je Kabić za SrpskaCafe.

On je kazao da kada su u pitanju magistralni i regionalni putevi, kao i datumi izvođenja radova oni su u nadležnosti JP „Putevi Republike Srpske“, koji shodno svojim planovima i dinamici poslova organizuju rekonstrukciju i modernizaciju putnih pravaca, a ne Grada Prijedora.

– Mi ne možemo uticati ni na tehničke, ni na vremenske uslove za izvođenje radova. Smatramo da su takve akcije od velike koristi kako za građane Srpske, tako i za turiste i da ih treba podržati. Zahvaljujući rekonstrukciji puta Banjaluka-Prijedor u značajnoj mjeri povećana je i saobraćajna bezbjednost na tom putnom pravcu – kaže Kabić.

DNS RS – Ivić: Privreda Prijedorske regije u totalnom kolapsu, zar se mora asfaltirati u jeku turističke sezone?

On je dodao da svaka gradnja traži određeno strpljenje i od građana i od vozača, a za zajedničko dobro svih nas.

Kabić je istakao je da su u toku trajanja radova cijelo vrijeme bili obezbijeđeni alternativni pravci kako bi se saobraćaj odvijao u što kvalitetnijem obimu u datim okolnostima.

– Sada smo na pragu špice ljetne sezone, putna komunikacija između Banjaluke i Prijedora je normalna i saobraćaj se potpuno normalno odvija. Nema nijednog razloga da se negativno priča o tome, osim da se skupe jeftini politički poeni – zaključio je Kabić.

srpskacafe.com