euroblic-nino jauzSektor kriminalističke policije Centra javne bezbednosti Prijedor podneo je Okružnom tužilaštvu Banjaluka izveštaj o počinjenim krivičnim delima „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ protiv N.J. (36) , i „falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ protiv M.S. (54) i B.S. (52).

U prijedorskoj policiji nisu hteli saopštiti identitet navedenih lica, ali smo nezvanično saznali da se radi o bivšem načelniku opštine Kozarska Dubica Nini Jauzu, te Dubičaninu Milanu Subotiću i Borjanki Stanišić iz Istične Ilidže.

Osumnjičeni Nino Jauz je u vreme vršenja funkcije službenog lica opštine Kozarska Dubica prekoračio svoja ovlaštenja i odobrio izmeštanje trase dela kanalizacione mreže mimo projektne dokumentacije, projekta koji se odnosio na snabdevanje vodom i odvođenje oborinskih voda na području opštine Kozarska Dubica. Jauz je nesprovođenjem zakonom propisane javne nabavke prilikom dodele radova građevinskom preduzeću iz Istočne Ilidže , te sprovođenjem fiktivnog postupka javne nabavke nakon izvršenih radova omogućio sticanje neutvrđene imovinske koristi za izvedene radove u vrednosti od 248.388 KM, a kojom prilikom je nanesena šteta opštini Kozarska Dubica u vrednosti od 168.488 KM.

Milan Subotić je sumnjiči da je kao nadzorni organ potpisivao falsifikovane građevinske dnevnike, a koji su sačinjavani da bi se prikrilo vreme izvođenja radova na izgradnji dela kanalizacione mreže, koja je izgrađena pre sprovođenja postupka javne nabavke i potpisivanja ugovora o izgradnji tog dela kanalizacione mreže.

Borjanka Stanišić je kao odgovorno lice iz Istične Ilidže sačinila je lažne građevinske dnevnike, na način da je unosila neistinite podatke o vremenu vršenja radova, a koji su sačinjavani sa ciljem prikirivanja podataka izvođenja radova na izgradnji dela kanalizacione mreže, koja je izgrađena pre sprovođenja postupka javne nabavke i potpisivanje ugovora o izgradnji tog dela kanalizacione mreže.

EuroBlic-G. Kaurin