rudar prijedor-pres uoci gostovanja kod krupePrvo proljećno gostovanje Rudar-Prijedora u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, u Krupi na Vrbasu, ekipi Krupe, bio je povod i prve ovogodišnje konferencije za štampu u klupskim prostorijama.

Zoran Bujić, šef stručnog štaba „rudara sa Sane“, podsjetio je da je rival jedan od najstabilnijih klubova i jedna od najboljih ekipa, da ima i odličnog trenera, njegovog prijatelja Slobodana Starčevića, koji je jedno vrijeme radio i u Rudar-Prijedoru.

-Iako se Krupa ne ističe ambicijama za plasman u Premijer ligu BiH, a u prvi plan se stavljaju trebinjski Leotar, gradiška Kozara i mi, informacije koje imamo pouzdano govore da žele u najviši rang. Idemo da ostvarimo pozitivan rezultat, a iako uvijek idemo na pobjedu, bio bi to svakako i neriješen ishod sa takvim protivnikom. Želimo da se nadigravamo, uzdajemo se u naš kvalitet, vjerujemo u sebe, postavljene ovosezonske ambicije i ciljeve, a ukoliko pružimo maksimum, rezultat će sam po sebi doći, uz taktiku, postavljane, borbenost i sve ostale preduslove potrebne za uspjeh. Iznad svega očekujem dobru pravu prvenstvenu utakmicu – naglasio je Bujić.

Niko i ne sumnja da će ambijent biti dostojan derbija 16. kola elite Srpske. Izvjesno je da će Prijedorčani biti lišeni usluga, uz odranije „van stroja“ Nemanju Marića, rezervnog golmana Marka Reljića (lom noge) i Sinišu Saničanina, štopera koji je ranije izašao iz igre protiv Napretka iz Donjeg Šepka zbog povrede, a nije mogao ni sa reprezentacijom Republike Srpske (igrači do 23 godine) u Grčku. Na njegovoj poziciji konkurišu Nemanja Pekija i Edvin Hamzić, ali može da je odigra i Borislav Nišević. Tu je i plejada mladića: Vanja Vranješ, Emir Kukavica, Nebojša Mrkić, Stefan Gavranović… S obzirom da je Saničanin bio starter do 21 godine, neko od njih će dobiti priliku u važnom okršaju.

-Očekuje nas teška utakmica protiv Krupe koju respektujemo. Igraju svoje utakmice na terenu sa vještačkom travom, kao jedini klub u ligi, ali smatram da ni nama to neće predstavljati problem. Kad pomislim kroz šta smo sve prošli i na kakvim podlogama bili u pripremnom periodu, a i u Krupi na Vrbasu smo odigrali nekoliko prijateljskih susreta, pa nam teren nije stran. Obećavam da ćemo u utakmicu ući da pružimo sve od sebe i ne iznevjerimo očekivanja naših vjernih navijača, jer gode apluazi kojim su nas ispratili poslije prethodna dva meča. Prepuštamo Krupi epitet favorita, a na terenu ćemo pokušati da se nametnemo i ostvarimo pobjedu – rekao je kapiten Rudar-Prijedora Vedran Kantar.

I odnedavno novi direktor kluba Ognjen Hrnjak rekao je da vjeruje u prvotimce koji nose zeleno-crni dres,uz nadu i optimizam da će se nastaviti kontinuitet uspjeha iz prva dva proljećna kola, osvajanjem još tri boda kojima bi se zadržala jedna od pozicija u samom vrhu tabele.

-Očekujemo da se nastavi pobjedonosna serija koja će potvrditi opravdanost naših ambicija, a one su poznate, borba za oba trofeja, šampionsku titulu u Prvoj ligi RS i prvi pehar u Kupu Republike Srpske, poslije tri do sada neuspješna pokušaja u tri finala – istakao je Hrnjak.

Sekretar Rudar Prijedora Zijad Čanić, najavio je, nakon sastanka čelnih ljudi Uprave, izvođača radova i gradonačelnika Prijedora Marka Pavića da će glavni teren Gradskog stadiona biti u funkciji do predviđenog roka 15. aprila do kada je dobio rok od nadležne komisije FS RS da bude spreman za odigravanje prvenstvenih duela.

Izvjesno je da će se u Ljubiji igrati još u 17.kolu (4. aprila) protiv Tekstilca iz Dervente, a, kako tvrdi Čanić, već u 19. kolu (18. aprila) Drina HE iz Višegrada prva će gostovati u Prijedoru.

Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com