Članovi Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor uzrasta od osam do 16 godina, u pratnji rukovodilaca i vaspitača, boravili su u periodu od 3. do 8. jula u Baošićima u Crnoj Gori gdje su pohađali Ljetnu školu narodnih igara.

-Bili smo smješteni u odmaralištu Crvenog krsta Srbije, “Krista Đorđević”, sa kojima naše Udruženje ima odličnu, višegodišnju saradnju. Postignut je dogovor o organizovanju ovakvih projekata i u narednim godinama, na još višem nivou. Pored odličnog smještaja, vrhunske hrane i usluge, edukativnih sadržaja, radionica aktivista i volontera Crvenog krsta, organizovanih proba, djeca su svaki dan uživala u kupanju, zabavljali su se tokom tematskih večeri na kojima su i nastupali, a cjelokupno dešavanje su upotpunili izleti u Kotor te obilazak Saborne crkve u Mostaru – rekla je Slađana Knežević, umjetnički rukovodilac Udruženja.

Ona je dodala da Udruženje za očuvanje tradicije nastavlja da vodi brigu o svojim članovima i preuzima na sebe obaveze organizovanja i provođenja ovakvih i sličnih projekata, na zadovoljstvo i radost svih svojih članova, njihovih roditelja i porodica.

Priredio – www.prijedordanas.com
Foto – Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor