Policijski službenici Policijske uprave Prijedor tokom prethodnog vikenda obavljajući redovne poslove i zadatke kod dva lica pronašli su i oduzeli vatreno oružje.

Policijski službenici Jedinice Žandarmerije 09.07.2021. godine oko 23,30 časova u ulici Nikole Pašića u Prijedoru kod lica S.M. iz Prijedora pronašli su i oduzeli pištolj marke „Bereta“ kalibra 22mm sa pripadajućim okvirom i municijom, za koji lice nije posjedovalo oružni list. S.M. je lišen slobode, a pretresom stana koji koristi, koji je vršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, pronađen je i oduzet okvir sa municijom kalibra 22mm.

Policijski službenici Policijske stanice Omarska 08.07.2022. godine oko 18,40 časova u mjestu Kevljani kontrolisali su lice E.V. iz Kevljana i tom prilikom pronašli i oduzeli vojnu pušku M48 kalibra 7,9mm.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičenih lica biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

PU Prijedor