Sinoć su na Trgu majora Zorana Karlice koncert održali Miloš Zec i Orkestar harmonika “Sky glory”.

Brojni Prijedorčani mogli su da uživaju u raznovrsnom repertoaru koji im je ovaj orkestar pripremio od klasičnih numera pa do etno i pop kompozicija, a ono što posebno prati njihov izvođački repertoar je bila i dobro uvježbana koreografija.

Večerašnji koncert je bio humanitarnog karaktera i cilj je bio prikupljanje sredstava za nabavku muzičkih instrumenata za članove Orkestra harmonika i učenike Muzičke škole “Savo Balaban”.

“Građani imaju priliku da doniraju od srca, onoliko koliko mogu. Zaista su nam potrebni noviji instrumenti za ove mlade naraštaje, na kojima mogu vježbati i postizati još uspjeha na takmičenjima”, rekao je Miloš Zec, umjetnički rukovodilac Orkestra “Sky glory”.

Gosti na koncertu bili su članovi Plesnog studija “Top dance” te vokalna solistkinja Anđela Stanojević. Ugođaj su upotpunili i prijedorski vitezovi, članovi Udruženja “Rusag”.

Monja Kasalović, načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti, podsjetila je da je ovo samo jedan od odličnih koncerata u okviru manifestacije “Prijedorsko ljeto kulture”.

“Već u ponedjeljak, 11. jula, mini-koncert romansa, šansona, kancona pred prijedorskom galerijom održaće gitarski duo iz Beograda Jovan i Jovan, najavila je Kasalovićeva.

prijedorgrad.org