srna-upoznajmo se (1)Osnovne škole /OŠ/ “Branko Ćopić” iz Prijedora i “Kozarac” iz Kozarca realizuju projekat “Upoznajmo se”, koji finansira američka Ambasada u BiH.

Psiholog u OŠ “Branko Ćopić” Ivana Zdjelar rekla je da je ova škola aplikant i nosilac projekta, a da je za partnersku školu odabrana škola iz Kozarca.

“Cilj projekta je, kao što mu i naziv kaže, da se djeca upoznaju, da uvide sličnosti koje ih spajaju i različitosti koje su bogatstvo ovog prostora”, rekla je Zdjelareva novinarima u Prijedoru.

Prema njenim riječima, projekat koji se sastoji od niza zajedničkih aktivnosti i uzajamnih posjeta, trajaće do kraja školske godine, a uključuje učenike i razredne i predmetne nastave.

“Jedni drugima predstavljamo svoj rad i svoje aktivnosti, fokus grupe učenika od šestog do devetog razreda diskutuju o sličnostima i različitostima, krajem aprila iaćemo zajednički izlet, a sve te aktivnosti na kraju će biti predstavljene u jednoj publikaciji”, dodala je Zdjelareva, koja je koordinator projekta.

srna-upoznajmo se (2)Direktor OŠ “Branko Ćopić” Sanja Munjiza naglasila je da su ove dvije škole uvijek imale dobru saradnju.

“Nastavljamo i dalje takvu saradnju, i s projektima i mimo projekata, a mi ćemo se uvijek truditi da budemo dobri domaćini”, rekla je ona.

OŠ “Branko Ćopić” Prijedor ima tridesetak različitih učeničkih sekcija i jedna je od najaktivnijih škola prijedorske regije.

SRNA