Zaposleni u Narodnoj biblioteci “Ćirilo i Metodije” Prijedor pozvali su sve Prijedorčane i njihove goste da u naredna tri dana dođu na mali gradski trg gdje je danas otvorena “Knjigomanija – biblioteka pod vedrim nebom”.

Direktor ove gradske ustanove Gordana Vila je novinarima izjavila da im je cilj da i na ovaj način promovišu svoje aktivnosti kada je riječ o odjeljenjima za djecu i odrasle.

“Naš cilj je da povećamo broj članova, ali i da promovišemo naše aktivnosti, a prije svega izdavačku djelatnost i ovim putem pozivamo sve Prijedorčane da se učlane i da se ovog ljeta i ubuduće druže sa knjigom”, kazala je Vila.

Ona je dodala da biblioteka prati sve novitete izdavačkih kuća i da svojim čitaocima može da ponudi knjige za čitanje za sve generacije i različitih žanrova.

“Poruka za sve naše sugrađane je da je naša biblioteka zbog svojih čitalaca bila i ostala prijedorski hram kulture”, naglasila je Vila.

Ona je istakla da je 2021.godina završena sa oko 1500 članova i oko 60.000 knjiga, a da je od početka ove godine broj novoupisanih članova za 1000 veći što smatraju velikim uspjehom.

Bibliotekar Đurđica Jovičić je istakla da je u ovoj ustanovi u toku akcija “Daruj slikovnicu, obraduj svoje drugare”.

“Pozivamo najmlađe sugrađane da daruju svoje slikovnice, a sve koje prikupimo poklonićemo Pedijatrijskom odjeljenju prijedorske bolnice i akcija nema rok trajanja tako se slikovnica može donijeti ovdje na trg, a ubuduće svakim radnim danom u prostorije biblioteke”, potvrdila je Jovičićeva.

Među Prijedorčanima koji su pregledali šta to nudi gradska biblioteka kada je u pitanju izdavačka djelatnost bio je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je posjetio bibliotečki štand na trgu.

Biblioteka pod vedrim nebom “Knjigomanija” koja je dio programa ovogodišnjeg Prijedorskog ljeta kulture biće otvorena na malom gradskom trgu do srijede 6.jula u periodu od 9-12 časova.

prijedorgrad.org