Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštvo BiH i produžio pritvor još za tri mjeseca Daliboru Railiću zvanom Dugi, koji se, između ostalog, sumnjiči i da je nalogodavac ubistva policijskog inspektora iz Prijedora Radenka Bašića.

Railić je, zajedno sa Veljkom Ugrenovićem i drugima osumnjičen za krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započet

Tužilaštvo BiH provodi intenzivne istražne radnje sa partnerskim institucijama u BiH i inostranstvu, sa ciljem okončanja istrage protiv organizovane kriminalne grupe, koja obuhvata i osumnjičene za teška krivična djela, sa područja Gradiške, koji su još u bjekstvu ili se njihovo izručenje očekuje iz susjednih zemalja gdje se nalaze u pritvoru ili određenim mjerama zabrane, prenosi Avaz.

Podsjećamo, Bašić je ubijen u martu ove godine kada je krenuo od stana u kojem živi na posao u Policijsku stanicu u Prijedoru. Kao direktni izvršilac ovog ubistva sumnjiči se Aleksandar Miljatović.

srpskainfo.com