Na području Policijske uprave Prijedor 29. i 30. juna realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 219 vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednost saobraćaja sankcionisana su 183 učesnika, od kojih 125 po akcentu akcije. Najveći broj počinjenih prekršaja odnosi se na nekorištenje zaštitne kacige, zbog čega je sankcionisan 71 vozač.

Tokom juna mjeseca na području Policijske uprave Prijedor evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda sa teškim tjelesnim povredama u kojima su teže povrijeđena dva vozača motocikla, dva vozača mopeda, tri biciklista i jedan putnik na motociklu, kao i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradao pješak.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise i da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, a posebno na vozače motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju zakonsku obavezu korištenja zaštitne opreme. Apelujemo na roditelje da ne dozvoljavaju maloljetnim licima da upravljaju ovim katerogijama vozila ukoliko to nije u skladu sa zakonskim propisima, jer odgovornim ponašanjem čuvamo sebe i druge učesnike u saobraćaju.

PU Prijedor
Foto – ilustracija